Pavićević: Pregovori o formiranju vlade izbornog povjerenja traju isuviše dugo

Ona je danas razgovarala sa glavnom analitičarkom za Zapadni Balkan u Evropskom direktoratu Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, Suzan Lafi, o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, sa akcentom na pitanja vezana za proces obezbjeđenja kontrole i stvaranje uslova za fer i demokratske parlamentarne izbore
238 pregleda 5 komentar(a)
SNP Danijela Pavićević, Foto: SNP
SNP Danijela Pavićević, Foto: SNP
Ažurirano: 12.04.2016. 16:03h

Pregovori o formiranju vlade izbornog povjerenja traju isuviše dugo i moraju brzo biti okončani, jer su uglavnom sva rješenja dogovorena, ocijenila je potpredsjednica Socijalističke narodne partije (SNP), Danijela Pavićević.

Ona je danas razgovarala sa glavnom analitičarkom za Zapadni Balkan u Evropskom direktoratu Ministarstva vanjskih poslova Velike Britanije, Suzan Lafi, o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, sa akcentom na pitanja vezana za proces obezbjeđenja kontrole i stvaranje uslova za fer i demokratske parlamentarne izbore.

„Pavićević je istakla da je SNP od početka političkog dijaloga dao značajan doprinos učešćem u ovom procesu i predlaganjem konstruktivnih i realnih rješenja kako bi se izašlo iz političke, socijalne, ekonomske, institucionalne i svake druge krize koja opterećuje Crnu Goru“, kaže se u saopštenju te partije.

Navodi se da je Pavićević upoznala Lafi sa zahtjevima SNP-a, posebno onim koji su bitni za kontrolu izbornog procesa, ali i sa ozbiljnim i odgovornim pristupom te partije, zahvaljujući svojim stručnim resursima i infrastrukturi, prema svim segmentima kontrole izbora i stvaranja uslova da se spriječe mahinacije i zloupotrebe.

„Pavićević je podsjetila na činjenicu da pregovori o formiranju vlade izbornog povjerenja traju isuviše dugo, te da se brzo mora desiti konačan epilog, imajući u vidu da su, uglavnom, sva rješenja dogovorena i da dati trenutak iziskuje ozbiljnost aktera političke scene Crne Gore“, dodaje se u saopštenju.

SNP je, kako je saopšteno, svjesna odgovornosti za obezbjeđivanje uslova za bezbjedno stabilnu, ekonomski jaku i socijalno pravednu Crnu Goru.

„To je obaveza svih koji iskreno žele promjene. A promjene počinju kada izađemo iz rovova i zajednički gradimo Crnu Goru“, saopšteno je iz SNP-a.

Bonus video: