Đurović: Ne odlučuje Rutović, nego onaj ko je doveo

"Sporazum može da propadne zbog jedne osobe, ali to sigurno nije direktorka TVCG ni generalni direktor RTCG, već onaj ko ih je doveo na te pozicije i ko ima najveću moć u Crnoj Gori"
8 komentar(a)
Goran Đurović
Goran Đurović
Ažurirano: 12.04.2016. 06:03h

Član Savjeta RTCG Goran Đurović rekao je da njegove kolege treba da budu svjesne posljedica odluke ukoliko na narednoj sjednici prihvate predlog generalnog direktora Rada Vojvodića koji ne bude sadržao promjenu direktorke TVCG, urednice informativnog programa i šefice deska.

"Onda je jasno da se početak transformacije RTCG u javni servis odlaže, a da sam Savjet nije u stanju da se izbori za realizaciju sopstvenih zaključaka", rekao je on "Vijestima", izražavajući očekivanje da će Savjet pokazati da li ima integritet ili je ipak većina članova kontrolisana od vladajuće političke stranke.

"Političke partije, vladajuće i opozicione, zahtjevima i apelima prema RTCG pokazuju zapravo faktičko stanje - javni servis je kontrolisan od strane najjače političke partije. On je samo još jedna od mnogobrojinih institucija koje su po slovu zakona nezavisne, a suštinski kontrolisane od vladajuće političke grupacije”, kaže Đurović.

On smatra da će partije želju za suštinskim promjenama u RTCG pokazati ako počmu sa izmjenama Zakona o javnim servisima i omoguće da ključni upravljački organ, odnosno Savjet, bude samostalniji u radu.

"Sporazum može da propadne zbog jedne osobe, ali to sigurno nije direktorka TVCG ni generalni direktor RTCG, već onaj ko ih je doveo na te pozicije i ko ima najveću moć u Crnoj Gori. Savjet RTCG ima najveću odgovornost u ovom momentu da ne čeka signale političkih partija već da uradi ono što građani očekuju - smijeni generalnog direktora ukoliko on ne želi da sprovede odluku Savjeta o neophodnim kadrovskim promjenama menadžerskog i uređivačkog tima TVCG, koja je donijeta još u novembru 2015”, smatra Đurović.

Bonus video: