Ivo Đurišić: Kako DPS krade na izborima

"Postoje tri elementa koji determinišu izbornu krađu u Crnoj Gori..."
284 pregleda 45 komentar(a)
Ivo Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ivo Đurišić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2016. 10:58h

Ivo Đurišić, ljekar i bivši visoki funkcioner DPS-a, objašnjava za Monitor čime se sve služila najveća vladajuća partija prilikom krađe izbornih glasova u proteklih dvadeset i pet godina.

"Postoje tri elementa koji determinišu izbornu krađu u Crnoj Gori. Prvo, to je kupovina ličnih karata, koju ne možete kontrolisati niti spriječiti. Dalje, tu je partijsko zapošljavanje. I treće – popunjeni glasački listići sa zaokruženim DPS-om", kaže Đurišić.

Drugi vid krađe izvodio se preko ubacivanja članova i simpatizera DPS-a u opozicione redove. Najsvježiji primjer ove političke korupcije i krađe je izdaja, najveća u istoriji Crne Gore, kada je prevareno oko trideset hiljada glasača Pozitivne Crne Gore, koja je, podržavajući Vladu Mila Đukanovića, pokazala koliko je mali korak od pozitivne do negativne Crne Gore.

Treći vid izborne krađe je oružje straha, kojim raspolaže DPS, a ogleda se u dvije rečenice. Ako nema Mila – nema ni penzija, i druga – ako nema Mila nema ni Crne Gore...

Jedna od najvećih krađa bila je 1997. godine u pvom krugu predsjedničkih izbora između Mila Đukanovića i Momira Bulatovića...

Opširnije čitajte u "Monitoru"

Bonus video: