Bukilić napustio SNP: Nijesam profitirao, a neka kažu kolege jesu li oni

Oni što su vodili kampanju protiv Milića napadaju mene
37 komentar(a)
Dragoljub Bukilić, Foto: Dragana Šćepanović
Dragoljub Bukilić, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 07.04.2016. 18:34h

Član Glavnog odbora SNP-a Dragoljub Mijo Bukilić napustio je tu stranku da bi mogao „kao slobodan čovjek slobodno da misli“.

Kolašinski SNP je predložio njegovo isključenje iz organa stranke, navodeći da je „već duže vrijeme radio protiv SNP, a u korist drugih političkih partija i grupacija. On je nedavno podnio inicijativu za ocjenu ustavnosti članova Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji nezaposlenim majkama sa troje djece omogućava odlazak u penziju.

“Oni koji su, pred Kongres SNP vodili najprljaviju kampanju protiv Srđana Milića, govoreći da služi Svetozaru Maroviću, istu terminologiju koriste u napadima na mene. Kažu da napadam predloge Aleksandra Damjanovića, a pred Kongres, jedini sam iz Kolašina, predložio njega za predsjednika SNP“, tvrdi Bukilić.

On je, tvrdi, za Grupu birača glasao 2010. na lokalnim izborima zbog Đura Miloševića, sadašnjeg predsjednika kolašinskog SNP-a.

„Moj je grijeh, kažu, što sam u ljeto prošle godine, u vrijeme štrajka radnika lokalne uprave, pisao Aleksi Bečiću, kako se ne bi izglasao rebalans budžeta u Skupštini Crne Gore. Pitam Miloševića za koga su agitovali pred Kongres u Beranama i za koga su i on i cijelo njegovo društvo glasali tada“, pita Bukilić. On tvrdi da je pred Kongres stranke kolašinski odbor bio podijeljenog mišljenja oko toga ko treba da bude predsjednik SNP, pa je samo „grupa oko Panta Pekovića i Momira Živkovića podržavala Milića“.

Bukilić navodi i da nikada nije glasao za DPS. ”Ja ne služim nikome. Ništa nijesam dobio od Grupe građana, a pojedini moji doskorašnji partijski drugovi neka kažu jesu li oni što dobili dok su im bili uz skute. Istina je da sam tražio od Ustavnog suda ocjenu ustavnosti ali samo kako bi se taj akt vratio na doradu i eventualno omogućio penzije još mnogim kategorijama žena, među kojima je i moja majka, ali i samohranim očevima da ostvare pravo na naknadu”, rekao je.

Bonus video: