Bošković: Smetam im ja, a ne smeta im što Đukanović čestita Šešelju slobodu

"Nijesu vas birali da slušate DPS i "bježite sa časova" time pokazujući da ste, i kad ste formalno opozicija, spremni da radite kako odgovara nekom drugom, a ne građanima, odnosno da ste veći DPS-ovci od njih samih""
97 pregleda 0 komentar(a)
Krsto Bošković, Foto: Sdp.co.me
Krsto Bošković, Foto: Sdp.co.me
Ažurirano: 06.04.2016. 11:48h

Predsjednik SO Tivat i lider tivatske SDP Krsto Bošković kazao je da HGI kao jedinoj nacionalnoj političkoj stranci Hrvata u Crnoj Gori smeta on, a ne smeta im čestitka premijera i lidera DPS Mila Đukanovića predsjedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju na oslobađajućoj presudi pred haškim tribunalom.

Bošković je prethodno optužio HGI da se na lokalnom nivou priključila DPS-u sa kojom je ta stranka u koaliciji na državnom nivou, u namjeri da opstruiraju sjednice SO. HGI je to negirala, ističući da se u vođenju politike pridržava "principjelnosti i istine" i da neće učestvovati u radu "nezakonitom" radu lokalnog parlamenta.

Ističući da je HGI upadljivo "odćutala" Đukanovičevu čestitku Šešelju, Bošković je kazao da "mojim sunarodnicima ne smeta što vojvoda Šešelj našeg premijera naziva ratnim drugom, dok mu premijer Crne Gore čestita slobodu, ali im smetam ja - Krsto Bošković što tražim da Skupština radi".

"I to zašto, zato što neću da parališem rad SO Tivat po nalogu iz Podgorice. Građani Tivta su sve nas birali da ih predstavljamo u Skupštini i da dolazimo na sjednice. Nijesu vas birali da slušate DPS i "bježite sa časova" time pokazujući da ste, i kad ste formalno opozicija, spremni da radite kako odgovara nekom drugom, a ne građanima, odnosno da ste veći DPS-ovci od njih samih", istakao je Bošković poručujuči prvacima HGI da "postoje stvari važnije od naših lokalnih izbora, koje će ostati da se pamte i kada prođe narednih 15 dana".

"Zbog toga je važno da i jedni ni drugi sebi ne dozvolimo riječi ili šutnju zbog koje će nam sjutra biti neprijatno. Mi vam ne zamjeramo šutanje na ovakve skandalozne izjave, jer znamo koliko je tek vama teško što morate da ih ne čujete", zaključio je Bošković dodajući da će se HGI vratiti u Skupštinu Tivta "kada vam to kažu oni koji su vam rekli da je bojkotujete".

Bonus video: