Cdu: Turistička sezona je počela, završite radove!

Radovi na putevima, veliki zastoji i čekanje, razrovane saobraćajnice i oblaci prašine su scene koje dočekuju turiste
61 pregleda 5 komentar(a)
CDU, Foto: CDU
CDU, Foto: CDU
Ažurirano: 05.04.2016. 15:22h

Crnogorska demokratska unija izražava protest zbog prakse crnogorskih zvaničnika koji uporno ponavljaju da će radovi na ključnim turističkim saobraćajnicama biti završeni "do početka turističke sezone", navodi se u saopštenju te partije..

"Takve neozbiljne i neodgovorne izjave obesmišljavaju sve napore u turističkoj privredi. Sezona je, gospodo iz nadležnih ministarstava i resora, već počela! Sezona počinje kada dođu prvi gosti. Preciznije: nepisano je pravilo, koje se lako da provjeriti, da ljetnja turistička sezona počinje u doba Uskrsa po gregorijanskom (novom) kalendaru", kazali su iz Cdu.

Oni su naveli da u vremenu kada crnogorska turistička privreda i čitava ekonomija, ima šansu da ugosti mnogo veći broj turista nego ranijih godina, zbog kompleksne bezbjednosne situacije u mnogim zemljama koje su velike turističke destinacije, odgovorni u Vladi su "uradili neshvatljivu stvar". Radovi na putevima, veliki zastoji i čekanje, razrovane saobraćajnice i oblaci prašine su scene koje dočekuju turiste.

"Ako i kada se gosti probiju do hotela, ne možemo ih držati zatvorene u njima, jer, pobogu, "radovi na putevima će biti završeni do početka sezone". Turizam je okosnica naše ukupne privrede i osnov našeg razvoja. Sljedeći crnogorski parlament i Vlada koja će biti formirana poslije oktobarskih izbora moraju, konačno, raskinuti sa praksom da odgovorni ministri i državni službenici stvaraju situacije i sprovode politiku koja direktno ugrožava crnogorski turizam", kazali su u Cdu.

Bonus video: