Za DPS je „anticivilizacijski“ čin formiranje vlasti sa SD, Cdu i HGI?

Savjet mladih DPS Tivta dodao je da će pobjeda te partije 17. aprila u Tivtu biti „samo uvod u veliku pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima“
27 komentar(a)
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
DPS Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.04.2016. 12:16h

Predizborna kampanja u Tivtu se zahuktava, a novo „ulje na vatru“ već ionako usijane atmosfere dodao je Savjet mladih DPS Tivta koji je minulog vikenda na facebook-u poručila da bi eventualni odlazak DPS u opoziciju ili situacija u kojoj bi ta partija nakon 17. aprila, morala da sklapa koalicije da bi zadržala vlast u Tivtu, bio „anticivilazcijski čin“ protiv grada i države.

„Svaka druga pobjeda, osim pobjede Demokratske partije socijalista bila bi anticivilizacijski čin protiv Tivta i Crne Gore“, napisao je Savjet mladih DPS Tivta, dodajući da će pobjeda te partije 17. aprila u Tivtu biti „samo uvod u veliku pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.“

Inače, od 12 listi koje učestvuju na lokalnim izborima u Tivtu, SD Ivana Brajovića je već eksplicitno poručio da će biti dio nove lokalne vlasti, a slične poruke stigle su iz CDU i HGI koje su već od ranije u „bliskim odnosima“ sa DPS.

SD je proteklog vikenda bio predmet interesovanja Komunalne policije jer su i aktivisti te partuje lijepili njene plakate po nedozvoljenim mjestima na javnim, čak i privatnim objektima u gradu. Komunalna policija međutim, prvo je zbog toga „osumnjičila“ „Tivatsku Akciju“ jer se na plakatima SD-a, iako u drugim bojama, nalazio prepoznatljivo znak TA – stilizovani točak brodskog kormila.

„Da se razumijemo - nemamo ništa protiv toga što su kolege Socijaldemokrati loše plagirali naš znak. Štoviše - drago nam je da nas SD kopira, jer smo jedina politička grupacija u Tivtu koja zaslužuje da je neko kopira.Ipak, budući da je znak Socijaldemokrata kao partije potpuno drugačiji od ovog koji njeni članovi koriste na svojim plakatima u predizbornoj kampanji u Tivtu, ne možemo a da se ne zapitamo - da li ovo, gospodo Socijaldemokrate, znači da umjesto satelita DPS-a želite da postanete satelit TA? Ako je to u pitanju, onda vam u potpunosti opraštamo ovaj plagijatorski čin, jer ipak pokazujete određeni nivo političke mudrosti”, saopštili su tim povodom iz TA.

Nakon što je osudila dovođenje državnog sekretara Ministarstva odbrane Bojana Šarkića u Tivta koji je krajem prošle nedjelje sa gradnačelnikom Ivanom Novoselom (DPS) i nositeljkom izborne liste te partije dr Snežanom Matijević, obišao lokaciju Lukovića barake i ponovno obećao skori početak realizacije još prije 9 godina obećanog projekta stambeno-poslovnog kompleksa na tom prostoru, opozicija je novi dokaz navodnih zloupotreba državnih resursa u korist DPS našla i u pozivu Investiciono-razvojnog fonda CG koji u utorak u Tivtu pravi seminar o dodjeli kredita za samozapošljavanje.

Taj državni fond u saradnji sa Opštinom Tivat i ovdašnjim privatnim Fakultetom za mediteranske poslovne studije na kojem predaje veliki broj istaknutih funkcionera DPS, organizuje seminar pod nazivom “Možeš i ti” namijenjen visokoškolcima, a na kojem će se oni “dodatno informisati pod kojim uslovima IRF nudi beskamatnu kreditnu liniju namijenjenu ovoj ciljnoj grupi, kako osnovati preduzeće... kako do uslova za kredit i razvoja biznis ideja.” U sličan kontekst podrške vladajučoj partiji i već viđenih zloupotreba državnih resursa, prema mišljenju opozoicije, mođe se svrstati i posjeta državne sekretarke u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Daliborke Pejović (DPS) koja će, kako je najavljeno iz “Vodacoma”, u četvrtak “sa svojim saradnicima i gradonačelnicima Tivta I Kotora obići gradilište zajedničkog postrojenja za prečišćevanje otpadnih voda za opštine Tivat i Kotor” koje se gradi u Krtolima i “upoznati se sa statusom projekta na licu mjesta.”

BF: Bokelji ne mogu graditi na svojoj obali, može svako drugi

Izborna lista “Bokeški Forum” u subotu veće održala je predizbornu tribinu u Gradiošnici na kojoj su kandidati BF za odbornike ukazalči na zapuštenost tog, ali i drugih djelova Tivta jer su kako su kazalil, sva ulaganja ksoncentrisana na urešeivanje I opremanje centra grada I djelova oko Porto Montenegra.

“Svi govore o nekim velikim, elitnim projektima, razvoju Tivta, milionskim ulaganjima, a mi ovdje nemamo ni trotoar. To je za mene problem broj jedan”, istakla je Ana Dimovska, dok je nosilac liste BF dr Andrija Petković kazao da “nema dana da ne čujem nešto loše o sebi I ljudima sa liste.” “Znate o kada sam najgori? Od onog dana kada sam ovdje, u Tivtu, u Herceg Novom drznuo da kažem Boka Bokeljima. Od tada nikome ne valjam. Kažu, moje “Boka Bokeljima” je diskriminatorsko, ali šta je sa ljudima koji Bokelje protjeruju sa bokeljskih plaža? Da li je to diskriminatorski? Da li je diskriminatorski to što Nacrt plana o obalnom području zabranjuje Bokelju da gradi na sto metara od mora? Sada, kad se i Kurta i Murta naselila na pjenu od mora, kad su došli tajkuni iz Nikšića, Podgorice, domaćem čovjeku se ne da da gradi na svojoj imovini. To rade zato što žele da što više obezvrijede bokešku imovinu”, porulio je Petković.

Bonus video: