MUP: Vuletić legitimni predsjednik PUPI

Predsjednik PUPI, Vojin Vuletić je saopštio, komentarišući rješenju MUP-a, da neće ulaziti u to da li je Joksimović osnovao novu partiju ili je to "zamislio u svojoj glavi"
96 pregleda 1 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.04.2016. 10:37h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) donijelo je rješenje kojom se kao neosnovana odbija prijava Momira Joksimovića kojom je traženo da se u Registar političkih partija upiše promjena podatka o licu ovlašćenom za zastupanje Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI).

Joksimović je 30. decembra prošle godine podnio MUP-u prijavu, pozivajući se na odluke Predsjedništva i Glavnog odbora (GO) partije.

On je 12. februara podnio novu prijavu za upis promjene podataka na osnovu odluke GO od tog datuma.

MUP je Joksimoviću ukazao da se, na osnovu Zakona o opštem upravnom postupku, ne mogu istovremeno voditi dva postupka u vezi iste upravne stvari, nakon čega je podnosilac odustao od prijave od 30. decembra.

"U odnosu na tu prijavu je MUP je donio zaključak o obustavljanju postupka".

Podnosilac prijave je naveo da je na sjednici GO PUPI, 12. februara, predsjednik partije Vojin Vuletić razriješen te funkcije.

On je, kako se navodi, pozvan da učestvuje u radu te sjednice, ali se nije odazvao, pa je izabran novi predsjednik partije Momir Joksimović.

Vuletić je osporio osnovanost prijave i istakao da je, kao predsjednik PUPI, zbog dešavanja u partiji, odlukom od 18. januara ove godine najavio vanrednu sjednicu Skupštine partije, zakazanu u skladu sa Statutom, na kojoj će se raspravljati o njegovom povjerenju.

"On je članovima uputio pozive o održavanju te sjednice, pa ne vidi svrhu zakazivanja sjednice GO dva dana prije održavanja Skupštine«, kaže se u rješenju MUP-a.

Vuletić je MUP-u dostavio odluku o zakazivanju vanredne sjednice, Odluku sa te sjednice, na kojoj mu je izglasano povjerenje, i zapisnik.

MUP je kao odlučnu činjenicu utvrdio da je Skupština nadležna za odlučivanje o izboru i razrješenju lica ovlašćenog za zastupanje partije, a da nadležnost GO za takvu odluku postoji samo između održavanja dvije sjednice Skupštine.

"S obzirom da je sjednica Skupštine najavljena 18. januara i održana 14. februara, na kojoj je izglasano povjerenje predsjedniku partije, to je utvrđeno da GO, čija je sjednica najavljena 9. februara, a održana 12. februara, nije nadležan da u konkretnom slučaju odlučuje o razrješenju predsjednika i izboru novog", kaže se u rješenju MUP-a.

Protiv rješenje MUP-a može se podnijeti žalba Upravnom sudu Crne Gore.

Predsjednik PUPI, Vojin Vuletić je saopštio, komentarišući rješenju MUP-a, da neće ulaziti u to da li je Joksimović osnovao novu partiju ili je to "zamislio u svojoj glavi".

"Ali je gnusna neistina da je toj njegovoj "novoosnovanoj" partiji prišlo pet hiljada članova PUPI, kao što su bila i sva njegova saopštenja u medijima u vezi PUPI i njegog ustoličenja na čelu te partije. Da je sve to bila samo manipulacija sa javnošću, a neutemeljeno u pravne političke norme, dokaz je i rješenje MUP-a", kazao je Vuletić.

Bonus video: