URA Kotor: SDP pokazala pravo lice i namjeru da se sruši lokalna vlast

"Svim ovim potezima SDP ciljano destabilizuje lokalnu vlast i sprečava razvoj grada. Kalkulantski i bez hrabrosti da javno saopšte da izlaze iz koalicije, oni manipulatorski navodno ostaju u istoj, očekujući da pristanemo na njihove ucjene"
1688 pregleda 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Građanski pokret URA, Građanski pokret URA
Ilustracija, Foto: Građanski pokret URA, Građanski pokret URA
Ažurirano: 29.12.2018. 10:37h

Socijaldemokratska partija je nakon šest mjeseci manipulacija,prevara, laži i licemjerstva prema partnerima u vlasti, na skupštinskom zasjedanju u petak 28. decembra, jasno pokazala svoje pravo lice i namjeru da sruši koaliciju u Kotoru, navodi se u saopštenju URE Kotor.

"No, ovo nas i ne čudi, jer su više puta do sada dokazali da su im lični i partijski ispred opštih interesa. Od onih koji su 18 godina bili u vlasti sa DPS-om i ucjenama se odžavali, drugačiji način djelovanja i funkcionisanja nismo ni mogli očekivati", poručuju iz URE.

Iz te partije tvrde da su netačne informacije da je SDP spriječio uvođenje prinudne uprave u Kotoru "jer su njihovi postupci u proteklom periodu doveli lokalnu upravu od uvođenja iste".

"Takođe je netačno da su svojim prisustvom na sjednici uticali na postojanje kvoruma. Sjednici je prisustvovalo 20 odbornika pa je kvoruma bilo i bez odbornika SDP-a. Sa druge strane ono što je tačno jeste činjenica da su glasali protiv svih 13 legalno donesenih Odluka predsjednika opštine Kotor, donesenih zarad normalnog funkcionisanja uprave u periodu neodržavanja sjednica lokalanog parlamenta, koje su uprkos tome usvojene. Takođe je tačno da su umjesto glasanja po narednim tačkama, među kojima je bio i budžet Opštine za 2019 godinu, izabrali napuštanje sjednice, zajedno sa predstavnikom DPS-a i Liberalne partije, čime su opštinu uveli u mjeru privremenog finansiranja u narednom periodu", navodi se u saopštenju.

"Neprincipijelno napuštanje sjednice kotorskog parlamenta upotpunjeno je i obmanjivanjem javnosti o postojanju pismene garancije premijera Markovića o pravnoj sigurnosti investiranja u kupovinu Jugopetrolovih nekretnina, koja nije podijeljena na sjednici iako su to obećali putem medijskih saopštenja".

Na koji način i kako SDp radi za interese Kotora, kako ocjenjuju iz URE, pokazala je i "činjenica da je nova uprava Luke Kotor (u kojoj nema kadrova SDP-a), za samo nekoliko mjeseci uspjela da pripremi valjanu dokumentaciju i izdejstvuje dobijanje od strane Vlade.

Na osnovu toga se, kako dodaju, nameće logičan zaključak da kadrovima SDP-a koji su godinama upravljali Lukom Kotor "to nije bio interes jer ih osim ličnih ne interesuju drugi interesi".

"Svim ovim potezima SDP ciljano destabilizuje lokalnu vlast i sprečava razvoj grada. Kalkulantski i bez hrabrosti da javno saopšte da izlaze iz koalicije, oni manipulatorski navodno ostaju u istoj, očekujući da pristanemo na njihove ucjene zarad očuvanja vlasti a time i njihove pozicije u istoj. Već viđeno i ništa novo kada je SDP u pitanje. Podsjetićemo da ni nakon oktobarskih izbora 2016 godine, njihovi visoki funkcioneri nisu napustili funkcije koje su dobili za vrijeme koalicije sa DPS, već su sa istih pozicija samo prešli iz jedne vlasti u drugu. Možda isti scenario priželjkuju i sada. Sasvim je legitimna njihova želja da ih DPS ponovo primi u zagrljaj, samo je pitanje da li ih DPS više želi. Takođe, u svojim kalkulacijama moraju računati na činjenicu da ostatak postojeće koalicije neće dozvoliti da kadrovi SDP-a sa postojećih pozicija i stečenih funkcija dočekaju nove lokalne izbore. Naravno, ukoliko nas ne iznenade pa prije toga podnesu ostavke, a u što je gotovo nemoguće povjerovati kad je SDP u pitanje", zaključuje se u saopštenju kotorske URE.

Bonus video: