GPO: Tivatska antikorupcijska akcija primjer otpora

"Iako ne očekujemo da nadležne institucije odreaguju brzo i efikasno, apelujemo na njih da se bave svojim poslom jer će se u suprotnom jednog dana neko baviti i njihovim „efikasnim“ radom"
9 komentar(a)
Građanski pokret otpora, Foto: Facebook
Građanski pokret otpora, Foto: Facebook
Ažurirano: 30.03.2016. 18:23h

Građanski pokret otpora (GPO) najoštrije osuđuje prijetnje koje su upućene članovima Tivatske antikorupcijske akcije, saopšteno je iz ovog pokreta.

Oni smatraju da prijetnje ukazuju da TAA radi dobar posao istražujući korupciju na lokalnom nivou.

"Iako ne očekujemo da nadležne institucije odreaguju brzo i efikasno, apelujemo na njih da se bave svojim poslom jer će se u suprotnom jednog dana neko baviti i njihovim „efikasnim“ radom". Rekcije DPS čelnika u Tivtu, ukazuju da su istraživači TAA pronašli njihove slabe tačke od kojih najviše strahuju. Slabe tačke, zbog kojih se robija, i to nije slučaj samo sa tivatskim gradskim mendžmentom , već je slično sa njihovim partijskim kolegama diljem Crne Gore", kazali su u GPO.

"Dosijei njihove korupcije i kriminalnih radnji u posjedu su njihovog partijskog šefa - Mila Đukanovića, ali, kad ih on šalje u Spuž, da pred Evropljanima popravi stistiku procesuiranih krivičnih djela, ni ne pomišljaju da mu se suprotstave, a kamoli da mu prijete.Crnogorsko društvo, a podgotovo crnogorska opozicija, koja se deklariše kao takva, može da uči na primjeru TAA kako se suprostavlja gradskim grabljivicama. Aktivni, a ne salonski otpor je pravi način borbe sa korumpiranim političarima i investitorima", zaključili su u GPO.

Bonus video: