Jevrić: Krivokapić pokušava da dodatno zamutiti političke vode

"Sjetimo se njegovog doprinosa dogovoru i Sporazumu. Sjetimo se "objektivnog medijatora ili moderatora", kako god hoćete, sjetimo se njegovog kamena temeljca – očuvanja njegove pozicije, sjetimo se da je to bio kamen spoticanja tokom cijelog trajanja dijaloga, a sada je razlog destrukcije zbog već suštinski izgubljene funkcije"
90 pregleda 8 komentar(a)
Goran Jevrić, Foto: Dps.me
Goran Jevrić, Foto: Dps.me
Ažurirano: 30.03.2016. 16:23h

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić potvdio je spremnost da pokuša sve kako bi zadržao status quo i time još koji dan zadržao svoju funkciju, saopštio je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore Goran Jevrić.

Krivokapić je ranije danas kazao da izbori u Tivtu mogu biti u oktobru ili 17. aprila , te da ništa između nije u opciji.

On je ocijenio da dogovor i potpisivanje Sporazuma nikako ne odgovaraju Krivokapiću, "jer u tom slučaju ne vidi svoju poziciju na mjestu predsjednika Parlamenta u realnom političkom životu u Crnoj Gori".

"Sjetimo se njegovog doprinosa dogovoru i Sporazumu. Sjetimo se "objektivnog medijatora ili moderatora", kako god hoćete, sjetimo se njegovog kamena temeljca – očuvanja njegove pozicije, sjetimo se da je to bio kamen spoticanja tokom cijelog trajanja dijaloga, a sada je razlog destrukcije zbog već suštinski izgubljene funkcije. Sjetimo se promovisanih principa u procesu sporazumijevanja: "sve ili ništa", "uzmi ili ostavi", demokratski – nema šta. I sada nastavlja u istom tonu, saopštavajući samo ultimatume i to sa pozicija krajnje instance, institucije nad institucijama: "Izbori u Tivtu mogu biti u oktobru ili 17. aprila , ništa između nije u opciji". Džaba dijalog, džaba Sporazum, džaba politički subjekti, kada je tu krajnja instanca Krivokapić da presiječe i kaže šta može, a šta ne može", naveo je Jevrić.

Dodao je da Krivokapić u pokušaju da "dodatno zamutiti političke vode, pokušava da svoju ličnu političku potrebu nametne drugima, kao ideju za nove ucjene: da zbog Tivta ne potpišu Sporazum".

"I na kraju svoju remetilačku ulogu u postizanju sporazuma, po svom izlizanom klišeu, pokušava da prebaci DPS-u i to ni manje ni više nego optužujući ga za destrukciju prema Premijeru zbog izostanka pitanja na premijerskom satu. Ovim je zaista nadmašio i samog sebe i teško je dati bilo kakav odgovoran i ozbiljan komentar na ovakvu besmislicu. Umjesto pitanja Premijeru, za početak jedno ponovljeno pitanje za njega: da objasni crnogorskoj javnosti zbog čega otkaza sjednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o njegovoj smjeni. Na osnovu kojeg člana Ustava i na osnovu kojeg člana Poslovnika? Crnogorska jevnost očekuje kratak i jasan odgovor", zaključio je Jevrić.

Bonus video: