Cdu kao "ozbiljna opozicija" uz DPS i Novosela

. Nema besmislenije opcije, u to smo ubijedjeni!”-poručio je Staničić napominjuči da inicijativa Demokrata nije “jedini apsurdni predlog” koji se čuje ovih dana
112 pregleda 12 komentar(a)
Neven Staničić, Foto: CDU
Neven Staničić, Foto: CDU
Ažurirano: 30.03.2016. 15:49h

Predsjednik SO Tivat i lider tivatske SDP Krsto Bošković zakazao je za petak 1.april, nastavak prije petnaest dana odložene sjednice lokalnog paralamenta, a na čijem je dnevnom redu razmatranje izvještaja gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) o radu i funkcionisanju organa lokalne uprave u 2015. Sjednica prethodno nije mogla biti održana zbog nedostatka kvoruma jer su je bojkoptovali odbornici DPS koja je u međuvremenu raskinula vladajuću kolaiciju sa SDP, a opozicija nije obezbjedila prisustvo svih svojih odbornika u sali.

Za sada nije izvjesno hoće li se na dnevnom redu u petak naći i inicijativa Demokrata za smjenu gradonačelnika Novosela koju je svojim potpisima podržala trećina odbornika u SO. Prema riječima Boškovića, stručne službe SO treba da se danas do podneva izjasne da li je ta inicijativa podnijeta potpuno u skladu sa Statutom i Poslovnikom. On nije znao hoće li DPS nastaviti svoj bojkot sjednica SO.

Predsjednik OO DPS Tivta Siniša Kusovac potvrdio je „Vijestima“ da njihovi odbornici neće doći na sjednicu.

Potpisnici inicijative za smjenu Novosela zajedno sa SDP imaju ukupno 16 odbornika što znači da će im za održavanje sjednice i za izglasavanje smjene gradonačelnika, trebati prisustvo i glasanje najmanje jednog od tri odbornika HGI i jednog odnornika CDU.

Nosilac lizborne liste odbornik CDU Neven Staničić juče je nagovijestio da će njegova partija u ovom slučaju, stati uz DPS i Novosela. On je naime, saopštio da je „inicijativa partije koju prepoznajemo po kravatama da se uoči samih izvora u Tivtu izglasa nepovjerenje predsjedniku Opštine Tivat gotovo perfektno besmislena”.

“Imamo prijedlog koji je manje smislen od te inicijative. Naime, CDU je spremna da podrži tu inicijativu ukoliko se sjednica tivatskog parlamenta održi u subotu 16. aprila ove godine, u toku izborne šutnje. Ukoliko se nekome čini da se tu krše neka pravila, imamo još besmislenije rješenje, da ne narušavamo izbornu ćutnju: da se glasanje o nepovjerenju organizuje poslije 17. aprila, pošto se prebroje glasovi i utvrde rezultati izbora u Tivtu! To bi bilo dibidus apsurdno. Nema besmislenije opcije, u to smo ubijedjeni!”-poručio je Staničić napominjuči da inicijativa Demokrata nije “jedini apsurdni predlog” koji se čuje ovih dana.

“Tu su, rame uz rame sa predloženom smjenom Novosela, rok koji je odlazeći predsjednik SO (Krsto Bošković, prim.aut.) postavio tivatskom odboru stranke na čijem je čelu (7. april) da povuku predatu izbornu listu i ultimatum predsjednika DF-a, pardon DEMOS-a, g. Lekića (9. april) do kojeg se "mora" završiti tzv. "parlamentarni" dijalog i odložiti izbori u Tivtu. I jedan i drugi lider vjerovatno znaju za neki uporedni primjer da su regularno raspisani redovni izbori odloženi dva-tri dana prije glasanja, a da prethodno nije uvedeno vanredno stanje ili objavljen rat? Njihove ideje su za rubriku "vjerovali ili ne!"- smatra Staničić i dodaje da za to vrijeme DPS “protiv koje se gorepomenuti, tobože, bore, samo ubira nezaslužene političke poene i pokazuje svima da protiv sebe ima političke diletante i lidere koji nastoje da se nekako domognu vlasti bez izbora i mimo izbora.”

“Crnoj Gori je potrebna ozbiljna opozicija.”-poručio je Staničić koji neće glasati za smjenu šefa lokalne izvršne vlasti u Tivtu.

HGI je ranije saoptila da neće učestvovati “u prenošenju negativih posljedica, koje proističu iz narušenih odnosa dojučerašnjih partnera u vlasti“ i da do daljnjeg njeni odbornici neće dolaziti na sjednice SO.

Bonus video: