SUSRET MOGERINI - ĐUKANOVIĆ

Proces evropskih integracija zajednička odgovornost svih političkih snaga

Mogerini i Đukanović, kako je saopšteno iz Evropske službe za spoljne poslove, razgovarali su o političkoj situaciji u zemlji, kao i o razvoju bezbjednosne situacije u regionu
66 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Federika Mogerini, Foto: Delmne.ec.europa.eu
Milo Đukanović, Federika Mogerini, Foto: Delmne.ec.europa.eu
Ažurirano: 30.03.2016. 15:01h

Proces evropskih integracija zajednička je odgovornost svih političkih snaga u Crnoj Gori i zahtijeva kontinuirane napore, uključujući i u oblasti vladavine prava, zajednička je ocjena visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbjednost i potpredsjednice Evropske komisije Federike Mogerini i premijera Mila Đukanovića.

Mogerini i Đukanović, kako je saopšteno iz Evropske službe za spoljne poslove, razgovarali su o političkoj situaciji u zemlji, kao i o razvoju bezbjednosne situacije u regionu.

"Fokusirajući se na spoljnu politiku, Mogerini je pozdravila ulogu Crne Gore kao pouzdanog partnera za Evropsku uniju. Takođe je ukazala da EU cijeni potpunu usklađenost politike Crne Gore sa svim spoljnopolitičkim pozicijama Evropske unije i ohrabrila predsjednika Vlade da nastavi sa istim naporima. Pristupanje Crne Gore NATO-u dodatno će doprinijeti stabilnosti regiona", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tokom razgovora o parlamentarnim izborima koji će se održati kasnije ove godine, Đukanović je govorio o koracima koji su preduzeti kako bi se obezbijedilo organizovanje kredibilnih izbora u skladu sa zakonodavnim okvirom iz 2014. godine, "što EU pomno prati".

Preporučujemo za Vas