Novska lista : Cirkus Medrano završio, Mapet KruŠou počeo

Iz Novske liste podsjećaju da je sadašnjoj lokalnoj vlasti "kumovao sadašnji stanovnik spuškog zatvora Svetozar Marović, i da je Herceg Novi upravo raspisao potpunu rasprodaju, ne samo imovine već i tradicije, običaja pa i ljudi"
51 pregleda 7 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.03.2016. 14:05h

Novska lista koja u hercegnovskom lokalnom parlamentu ima dva odbornika kritikuje lokalnu vlast zbog loše uprave, prekobrojnog zapošljavanja, (ne)realnih projekta i propasti privrede u najvećem bokeljskom gradu.

"Petnaestogodišnji boravak cirkusa Medrano u našem gradu okončan je, a svjedoci smo da je već nešto preko jedne godine prisutan novi zabavni program zvani: Mapet KruŠou. Zabavni program za njih, a za građane Herceg Novog žalosna era”, navodi se u saopštenju Novske liste..

Oni podsjećaju da je sadašnjoj lokalnoj vlasti "kumovao sadašnji stanovnik spuškog zatvora Svetozar Marović, i da je Herceg Novi upravo raspisao potpunu rasprodaju, ne samo imovine već i tradicije, običaja pa i ljudi".

"Tradicija vodenih sportova seli se u Nikšić, poražavajuća činjenica za tolike vaterpolo velikane grada. Ove godine kada Jadran treba da napuni 90 godina, koje su obilježili tako lijepi trenuci Jadran koji je stvorio toliko uspješnih talenata, osvojio toliko medalja i trofeja, jedna tradicija koja je stvarana odricanjem a građena s ljubavlju i teškim zalaganjem sada se seli negdje daleko, daleko od srca. Brodogradilište je pod stečajem. Stečaj koji se pokazao vrlo uspješnim projektom DPS kadra, neobjašnjiv je u okolnostima poslovanja sa nepresušnim prilivom velikih novčanih sredstava, s obzirom da preduzeće iste profilacije u Rijeci u Hrvatskoj redovno ostvaruje višemilionsku dobit", ističe se u saopštenju..

Dodaje se da je Institut Igalo, opet pred stečajem, "opet uspješan projekat jednog DPS kadra", koji, kako se navodi, nakon sahrane novske privrede uskoro prelazi da radi u zgradu Opšine Herceg Novi, da nastavi sa jedinim uspješnim poslom koji zna, "a to je ukopavanje.

"Kruna svega, izbor novog direktora JU Doma Zdravlja, starog, dobro nam poznatog grobara novske privrede. Došao je na čelo ove ustanove da održi 35. mjesto (od 35) zdravstvenog sistema u državi. Opravdani kritičari lošeg rada prethodne vlasti, danas traže opravdanja za sopstvene kapitalne promašaje i prepuštanje grada podgoričkim klanovima. Umjesto Free Kick Mastera dobili smo Het-Trik majstore, jer im je za sve potrebno tri puta. Predsjednik Skupštine tri puta saziva jednu istu sjednicu, a gospođica A. Nataša će izgleda tri puta biti birana za Predsjednicu Opštine, čime je, prilično smo sigurni, nadmašila i Mesija i Ronalda. Odbornici DPS-a, koji su na sva usta kritikovali 215 zaposlenih u Opštini, danas traže opravdanje za isto toliko STALNO zaposlenih, i još četrdeset novih lica. U avgustu prošle godine, na odborničko pitanje Novske Liste upućeno predsjedniku Skupštine, dobili smo odgovor da je zaposleno svega dvoje ljudi u opštini, a da je sve ostalo sezonska radna snaga. U Herceg Novom je sezona produžena samo u zgradi Opštine, obzirom da su svi dotični sezonski radnici i dan danas na svojim radnim mjestima i primaju platu od poreskih obveznika za svoj (ne)rad", ističe se u saopštenju.

Iz Novske liste tvrde da je na neznanje, kriminal i korupciju crnogorsko društvo naučilo.

"Ali smjelost kojom se sve ovo bahaćenje i pljačka pravdaju kao investicije, privatizacije, napredak, ipak je nevjerovatna. Ta smjelost vrijeđa, peče, bode oči. Ta se smjelost mora kazniti, ako ne ranije a ono na prvim sledećim izborima. Nadamo se da neće doći prekasno. No njima više neće biti bitno je li na listi Krušo import ili Krušo export! Ista je to pašta, i nijedna nije naša”, zaključuje se u saopštenju Novske liste.

Bonus video: