DPS Berane: Lokalna vlast ne sprovodi rješenja državnih organa

Direkcija za inspekcijski nadzor i upravni inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova još 19. februara 2016. godine donijeli su više rješenja koja se odnose na Opštinu Berane. Jednim od njih se V.D. menadžeru Opštine Berane zabranjuje vršenje poslova radnog mjesta menadžer, jer ne ispunjava zakonom propisane uslova za to radno mjesto"
5 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Rabrenović
Opština Berane, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 30.03.2016. 14:19h

Lokalna vlast u Beranama više od mjesec dana ne sprovodi rješenja državnih organa kojima se izriče zabrana rada više službenika lokalne samouprave zaposlenih bez stručnih kvalifikacija i zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova po raznim osnovama, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Berane.

Navode da osobe kojima je zabranjen rad na tim radnim mjestima pojavljuju se u svojstvu predlagača odluka koje će biti razmatrane na sjednici Skupštine opštine Berane planiranoj za 31. mart.

"Direkcija za inspekcijski nadzor i upravni inspektor Ministarstva unutrašnjih poslova još 19. februara 2016. godine donijeli su više rješenja koja se odnose na Opštinu Berane. Jednim od njih se V.D. menadžeru Opštine Berane zabranjuje vršenje poslova radnog mjesta menadžer, jer ne ispunjava zakonom propisane uslova za to radno mjesto. Drugim rješenjem se V.D. sekretaru za opštu upravu i društvene djelatnosti, takođe, zabranjuje vršenje poslova ovog radnog mjesta zbog prethodno navedenih razloga. Trećim rješenjem upravni inspektor zabranjuje vršenje poslova radnog mjesta V.D. komandiru Službe zaštite i spašavanja Opštine Berane, takođe, zbog neispunjavanja zakonom propisanih uslova. I što je najvažnije – sva ova rješenja su pravosnažna danom donošenja i žalba ne odlaže njihovo izvršenje. Na ovu temu se čelnici Opštine ne oglašavaju dok sabiraju varijabile koje dijele svojim kadrovima, navodi se u saopštenju OO DPS Berane.

Dodaju da se time potvrđuje "da se lokalna vlast u Beranama nalazi u V.D. stanju", i to zbog činjenice da koalicija "Zdravo Berane" i u trećoj godini vršenja vlasti ima V.D. stanje u svojim sekretarijatima, službama i preduzećima.

"I dok nadležni u Opštini Berane "ne pročitaju ova rješenja", naši građani će se ovoj neozbiljnoj koalicionoj družini - koaliciji varijabila, "diviti" za "transparentan i zakonit rad" i pitati se šta će biti sa odlukama koje su donosila ova nezakonito imenovana lica. Neizbježno je i pitanje: Kada se na ovako odgovornim mjestima imenuju oni koji ne ispunjavaju osnovne konkursom propisane uslove, kakva je, tek, situacija sa onih oko 200 ostalih, koje je V.D Koalicija uposlila po svojim partijskim uslovima? Odgovor je jasan: Pokazuju to njihovi katastrofalno loši rezultati u vršenju vlasti u prethodne dvije godine. Demokratska partija socijalista je sigurna da će i građani Berana, vrlo brzo, na izborima, pokazati gdje je budućnost ove - politički i društveno, neozbiljne i neodgovorne koalicije", zaključuje se u saopštenju OO DPS Berane.

Bonus video: