Vučurović: NOVA je registrovala novo miješanje u unutrašnje stvari CG

Vučurović je dodao Nova srpska demokratija posebno vrednuje činjenicu da se jedino njihov partner iz DF-a, Pokret za promjene, koji je izvorna suverenistička stranka, trudi da o Crnoj Gori odlučuju samo njeni građani, i da se njom ne upravlja sa bilo koje strane
65 pregleda 11 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 28.03.2016. 15:24h

Nova srpska demokratija registrovala je novo miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore od strane diplomatskih predstavnika NATO država, kazao je portparol ove partije Jovan Vučurović.

"Ovoga puta, ambasadorka SAD Margaret En Uehara je izvršila ,,postrojavanje'' i svojevrsno saslušavanje crnogorskog tužilaštva i pohvalila navodne uspjehe i domete te institucije. Očigledno je da su ambasade pojedinih NATO država i drugi zapadni međunarodni predstavnici uspostavili potpunu kontrolu nad marionetskim režimom u Podgorici, sa posebnom namjerom da preko tužilaštva i istražnih organa selektivno dijele pravdu po Crnoj Gori, u skladu sa vlastitim interesima. Da nije tako, rešavanje afere Telekom bilo bi tema broj jedan tužilaštva i istovremeno pokazatelj da je Crna Gora krenula putem uspostavljanja vladavine prava i konstituisanja pravne države", kazao je Vučurović.

Vučurović je rekao da ovakva smotra tužilaštva, kao i drugih državnih organa od strane pretpostavljenih iz vodećih ambasada NATO zemalja, predstavlja "tešku sramotu i veliko poniženje za sve građane."

"Naravno, najviše za režim koji je nama, zagovornicima zajedničke države sa Srbijom, u vrijeme referendumske kampanje zapjenušano pojašnjavao kako oni više ne mogu da žive bez suverene, uspravne i ponosne Crne Gore. Ti najbučniji zagovornici samostalnog donošenja odluka o Crnoj Gori danas su naglo zaćutali i pristali da se sa njima upravlja sa strane. Ti NATO lokatori, lokalna agentura, je na slobodi samo zahvaljujući tome što službe bezbjednosti nijesu radile svoj posao, ali zašto ćute oni suverenisti koji ne pripadaju pomenutoj grupi. Nije valjda u pitanju samo nezainteresovanost, naknadno saznanje o režimskim zloupotrebama na referendumu 2006. godine ili nekorektan odnos novopečenih suverenista u osnosu na one izvorne iz LSCG", rekao je Vučurović.

Vučurović je dodao Nova srpska demokratija posebno vrednuje činjenicu da se jedino njihov partner iz DF-a, Pokret za promjene, koji je izvorna suverenistička stranka, trudi da o Crnoj Gori odlučuju samo njeni građani, i da se njom ne upravlja sa bilo koje strane.

"NOVA je, takođe, evidentirala da je prije najnovijeg demonstriranja moći od strane pojedinih ambasada, na koje uporno ukazujemo, prethodno uspostavljena potpuna dominacija bezbjednosnih službi tih država nad vojskom CG, MUP-om i ANB-om. Mi ćemo odgovorno nastaviti da radimo naš posao mijenjanja Crne Gore i koristićemo svaku priliku da upoznamo javnost i naše građane sa flagrantim, drskim i bezobzirnim miješanjem predstavnika NATO država u unutrašnje stvari Crne Gore, koje direktno ugrožava budućnost i bezbjednost naše zemlje zato što takvi potezi nijesu rukovođeni našim već njihovim interesima. Takođe ćemo precizno pominjati sve one smiješne likove - predstavnike vlasti, medija, civilnog sektora i lažne opozicije, kojima je važnije da izađu u susret direktivama koje dolaze sa ovih stranih adresa, nego da urade ono što je potreba i interes njihovog naroda", zaključio je Vučurović

Bonus video: