Medojević: Blamaža zbog paranoje Đukanovića, sprema li se "kralj" za bjekstvo

"Posljednja blamaža u vezi hapšenja grupe turista, kojima je jedini grijeh što nijesu prijavljeni u hotelu gdje su odsjeli", rekao je Medojević
75 pregleda 91 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.03.2016. 11:41h

Dugogodišnja politizacija i kriminalizacija službi bezbejdnosti od strane DPS režima, u najvećoj mjeri je oslabila profesionalne kapacitete i efikasnost ovih službi i one su postale samo pretorijanska garda šefa režima i logistička podrška švercerskih poslova vladajuće klike, saopštio je danas predsjednik Pokreta za promjene (PzP) i funkcioner Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević.

"Tako naše bezbjendosne službe nijesu u stanju da otkriju i procesuiraju švercere cigareta preko Rožaja koji štete budžet godišnje za najmanje 50 miliona eura, švercere oružja koji naooružavaju najmoćnije terorističke organizacije svijeta, regrutne centre Islamske države za odlazak građana Crne Gore u ratne operacije u Siriji, brojne likvidacije i terorističke napade sukobljenih političko-bezbjednosno-bezbjednosnih kartela, pranje novca kriminalnog porijekla preko banaka i ulaganja u nekretnine, brutalne pljačke budžeta, iznošenje stotina miliona eura iz zemlje od strane nekolicine pripadnika vrha režima i njihovih tajkuna i mnoge druge najteže oblike organizovanog kriminala koji ugrožavajau bezbjednost države i njenih građana", istakao je Medojević.

On je dodao da su specijalne snage i bezbejdnosne službe u potunosti angažovane da prate, diskredituju lidere DF, da prebijaju, truju i pucaju u svoj narod koji traži fer i demokratske izbore.

"Posljednja blamaža u vezi hapšenja grupe turista, kojima je jedini grijeh što nijesu prijavljeni u hotelu gdje su odsjeli, a koji su uredno došli avionom i prošli policijsku kontrolu dokmenata, odjseli u hotelu i nijesu sprovodili niti jednu radnju koja bi mogla ukazivati na opravdanu sumnju da se radi o nekom od teških krivičnih djela. Zanimljivo je da su prije nekoliko mejseci grupa od preko 50 izbjeglica iz Iraka i Sirije nesmetano nelegalno prešli granicu sa Albanijom i pješke ušetali u grupi u Podgoricu i došli do pred Centar bezbjednosti da protestuju. Niko ih nije ni zaustavljao, ni pitao ko su i šta rade u Crnoj Gori, šta nose u torbama i ko ih je organizovano doveo u centar glavnog grada", kazao je Medojević.

Više od 50 stranih državljana uhapšeno je 25. marta u Podgorici i Danilovgradu, ali su pušteni na slobodu nakon saslušanja u svojstvu građanina. Uhapšeni pripadaju sekti Aum šinrikjo koja je odgovorna za teroristički napad gasom u Japanu 1995. godine u kojima je ubijeno više od 20, a povrijeđeno oko hiljadu osoba.

Ruska agencija "Sputnjik" je juče, pozivajući se na saopštenje ruske ambasade u Podgorici, objavio da do danas moraju izaći iz Crne Gore.

On se pita "da li je Đukanovićeva savjest, kada su odnosi sa Rusijom toliko nemirna?"

"Da li samo on zna koliko je dužan Rusiji i nekim važnim ljudima, koje je izdao i prekršio neka važna obećanja, a koji su mu pomogli da Crna Gora postane nezavisna i obezbejdili više od tri milijarde direktnih investicija u gotovini u periodu od 2007.-2009., da li je u pitanju onaj dug od 300 miliona eura, koji je tadasnji ministar za vanredne situacije Rusije Sergej Šojgu javno istakao na pres konferecniji u Podgorici. Da li je sprdnja i blamaža službi bezbjednosti prilikom hapšenja i deportacije grupe od 55 Rusa i pet Japanaca posljedica paranoje i straha i nečiste i nemirne savjesti Đukanovića. Igranje sa velikim silama već je jednom skupo koštalo Crnu Goru. Kralj Nikola je, slično pokušavao da izigra i Rusiju i Austrougarsku i to je plaćeno najskupljom cijenom - gubitkom države, i bjekstvom kralja. Da li se i ovaj kralj sprema za bjekstvo?", zaključio je Medojević.

Bonus video: