Đeljošaj Konjeviću: Na izborima u Tuzima ćete vidjeti šta Albanci misle o vama

"Zbog građana i pokušaja zamjene teza, poručujem da Crnu Goru, cjelovitu i građansku i njene simbole ne treba niko da brani od AA, mene lično i Albanaca nego od njih samih, SDP-ovih koalicionih partnera ali i od SDP partijskih kolega koji traže svaki dan se mijenjaju simboli", navodi Đeljošaj
4091 pregleda 10 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Filip Roganović
Nik Đeljošaj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 29.12.2018. 21:37h

"Kada neko dotakne političko i moralno dno, onda je to sinonim za Raška Konjevića zajedno sa njegovim mentorom", navodi se u reagovanju Nika Đeljošaja, predsjednika Albanske alternative, na izjavu Konjevića.

"Raško Konjević i njegov mentor su sinoć glasali da se Albanci kažnjavaju i šalju u zatvor ako koriste svoju nacionalnu zastavu i ne samo, da se svaki turista koji dođe u Crnu Goru kazni ako slučajno iskaže zastavu odakle dolazi. Ovo nedjelo za Konjevića i njegovog mentora je braniti “grđansku državu”, za mene je sramota i neprijateljski čin prema Albancima prvenstveno, jer niko nikad nije kažnjavan za pomenuti čin, samo Albanci", navodi Đeljošaj.

Podsjeća da su u martu izbori u Tuzima i dodaje "da ćete vidjeti šta Albanci misle o vama".

"Uvrede na lično, kvalifikacije koje je Konjević naucio kao ministar policije, neka njemu služe na čast, ja ipak nemam takvo kućno vaspitanje da se spustim na takav nivo, pričam konkretno i argumentovano. Ali javno i jasno, odgovaraćete za laži i uvrede bez javno iznesenih argumenata. Šovinizam i netrpeljivost koji su krili do skoro prema Albancima, mene je puno koštao, jer kad su svi digli ruke od njih, ja sam na moju veliku žalost podržao Konjevića i njegovog mentora, jedini poslanik manjina, zahvaljivali su se do najvece mjere, hvalili se po međunarodnoj zajednici. Ali ipak meni je važno da ja nijesam izdao, ja nijesam izdajnik, a oni neka izađu ispred ogledala i pogledaju se", piše Đeljošaj.

Dodaje da se sinoć stidio podrške njima.

"Naravno da sam im poručio direktno i javno šta mislim o njihovom djelu, nikako kako pokušava bivši prvi policajac Crne Gore da manipuliše da dijelim na nacionalno i ostale njegove teze koje je učio iz policijskih udžbenika. Zbog građana i pokušaja zamjene teza, poručujem da Crnu Goru, cjelovitu i građansku i njene simbole ne treba niko da brani od AA, mene lično i Albanaca nego od njih samih, SDP-ovih koalicionih partnera ali i od SDP partijskih kolega koji traže svaki dan se mijenjaju simboli. "

Đeljošaj zaključuje da danas brane da se njihovi sunarodnici ne kažnjavaju isticanjem svoga simbola koji "nikad nikoga nije ugrožavao".

"Možda je dobro da smo Vas sinoć vidjeli ko ste i šta ste, a za zakon ne briniti, veoma brzo će ponovo biti na dnevnom redu i neće zavisiti ni od Andrije Popovića ni Raška Konjevića i sličnih šovinista i neprijatelja Albanaca, a do tada će nacionalne partije Albanaca preuzeti odgovornost odnosno AA kao najjača albanska partija koja ima skoro istu podršku kao SDP, iako smo zastupljeni u par opština a vi u cijeloj Crnoj Gori, i to dosta govori", zaključuje Đeljošaj.

Bonus video: