Ko je pravi zastupnik manjina

Đeljošaj tvrdi da se Mustafić, protiveći se pravu Albanaca da imaju predstavnika u kolegijumu, pozvao i na istovjetan stav Force, za koju Đeljošaj kaže da je “djelovanjem postala samo organak BS za Ulcinj”
5 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Nik Đeljošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2016. 21:04h

Poslanik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj optužio je potpredsjednika Skupštine Sulja Mustafića (Bošnjačka stranka) da je htio da spriječi formiranje novog poslaničkog kluba Alternativa, u kome su on, Dritan Abazović i Miloš Konatar (URA).

“Na ovu antialbansku histeriju BS ukazao sam duže vrijeme, ali radi javnosti ograničavam se na subjekat, a nikako na Bošnjake”, kaže Đeljošaj.

Mustafić je rekao “Vijestima” da je iznenađen “grubim i neočekivanim insinuacijama”. ”BS nikome ne spori da se zalaže za manjinska prava, svako ko to radi dobrodošao je . Mi imamo formalni savez sa najjačim na izborima i legitimisanim političkim subjektima Forcom i HGI, i prema njima imamo zajedničke ciljeve i obaveze koji proističu iz tog saveza”, rekao je Mustafić.

Đeljošaj tvrdi da se Mustafić, protiveći se pravu Albanaca da imaju predstavnika u kolegijumu, pozvao i na istovjetan stav Force, za koju Đeljošaj kaže da je “djelovanjem postala samo organak BS za Ulcinj”.

“Koleginica Ljeka Dragićević iz Kluba manjinskih partija i ja smo bili protiv da se formira još jedan klub sa istim predznakom, jer oni nemaju legitimitet manjinskih naroda”, objasnio je Mustafić.

Nik Đeljošaj je komentarišući raniju izjavu poslanika Force Gencija Nimanbegua, koji je rekao da kolegi iz AA ne može davati besplatne konsultacije, kazao da je Genci pokazao “ pravi nivo u javnosti”. On tvrdi da poslanik Force “sabira i dodjeljuje sebi na hiljade albanskih glasova i čak je umislio da može biti konsultant”.

Đeljošaj je poručio da je Albanska koalicija, koju zastupa, imala 3.900 glasova na lokalnim izborima. Nimanbegu je ranije rekao da je Đeljošaj politički minoran sa 300-400 glasova.

Polemika poslanika otvorena je nakon što je Đeljošaj napustio klub manjinskih partija. On je na tom mjestu vidio Nimanbegua, koga je zatim optužio da je bio inertan za saradnju.

Bonus video: