NOVA: Skup "Ne zaboravljamo" sjutra u Podgorici

“Ovaj skup treba sve da nas podsjeti kako je bilo prije 17 godina, ali i da takva opasnost postoji stalno da se nekom drugom desi”, kazao je Radunović
52 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2016. 12:39h

Povodom 17 godina od početka NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji, Nova srpska demokratija (NOVA) održaće narodni skup pod nazivom “Ne zaboravljamo” sjutra veče na podgoričkom Trgu republike s početkom u 20h.

Slaven Radunović, potpredsjednik NOVA, kazao je na konfrenciji za novinare da će skupu prisustvovati više političkih partije, nepolitičkih organizacija, ratni veterani i ostali protivnici ulaska Crne Gore u NATO.

“Ovaj skup treba sve da nas podsjeti kako je bilo prije 17 godina, ali i da takva opasnost postoji stalno da se nekom drugom desi”, kazao je Radunović.

Pristunima će se obratiti lideri NOVA, Demokratske narodne partije i Radničke partije - Andrija Mandić, Milan Knežević i Janko Vučinić. Poziv je, kako su naveli, upućen predsjednicima SNP-a Srđanu Miliću, Demosa Miodragu Lekiću i Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću, ali njihovo učešće još nije potvrđeno.

“Obilježavajući godišnjicu NATO agresije na SRJ ne želimo samo da odamo pomen nevinim žrtvama i da se sjetimo pravog iživljavanja nad materijalnim dobrima koje su stvarale generacije naših predaka, već da još jednom ukažemo na činjenicu da su neke moćne države ovog saveza spremne da zbog svojih partikularnih interesa najgrublje pogaze međunarodno pravo i pravila koje su same uspostavile i koja i dalje proklamuju”, kazao je Radunović.

Među onima koji će nastupiti na skupu je i glumica Ivana Žigon, koja će izvesti recitaciju “Prkosne pesme”.

Biće emitovan i film koji će sve podsjetiti na period od prije 17 godina, kao i ispovrijesti građana Crne Gore i Srbije kako su se držali u tom periodu.

“Pomenućemo sve žrtve bombardovanja, ne samo one koji su život izgubili u Crnoj Gori, jer mnogo je naših sugrađana izgubilo život u tom vremenu u drugim djelovima tadašnje Jugoslavije. Ima ih preko 50.”

Pomen će održati episkop Joanikije sa sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.

“Većinska Crna Gora nije za priključenje NATO”, kazao je na konferenciji za novinare Milun Zgovoić ispred DNP-a.

Svaka odluka koja bi bila donešena van demokratskog referenduma, za DNP je, kako je kazao, neprihvatljiva i dodao da će se protiviti tome da se Crna Gora bez konsultacija građana na silu uvuče u savez.

Galerija

Bonus video: