Otvoreno miješanje ambasadorki SAD i Njemačke

"Građani očekuju da se svi kriminalci iz režima privedu pravdi i da se to uradi što prije. Da nije očigledne podrške važnih međunarodnih adresa kriminalnom režimu, on bi već davno sišao sa istorijske pozornice“
21 komentar(a)
NATO, Foto: Shutterstock
NATO, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.03.2016. 11:19h

Podrška NATO-u u Crnoj Gori je veoma mala, što se može vidjeti po nervoznom ponašanju zapadnih ambasada, koje više nemaju strpljenja da nešto rade tajno i ne kriju da upravljaju crnogorskim režimom, ocijenjeno je iz Nove srpske demokratije.

Portparol Nove, Jovan Vučurović, kazao je da je došlo do „ponovnog otvorenog, drskog i brutalnog miješanja u unutrašnje stvari Crne Gore od ambasadorki Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Njemačke, Margaret En Uehare i Gudrun Štajnaker“.

"Na dosad neviđen način javnosti se demonstriraju slabosti marionetskog režima Mila Đukanovića, kojeg predstavnici ovih ambasada tretiraju kao običnu agenturu NATO saveza“, naveo je Vučurović u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

Kako je rekao, to što se za dovođenje u tako jadan položaj najviših funkcionera vlasti prvenstveno koriste dokazi o njihovoj umiješanosti u teške kriminalne radnje, ne znači da građani moraju da trpe zbog toga i da Crna Gora bude ponižavana od strane pojedinih bahatih diplomata.

"Naime, građani očekuju da se svi kriminalci iz režima privedu pravdi i da se to uradi što prije. Da nije očigledne podrške važnih međunarodnih adresa kriminalnom režimu, on bi već davno sišao sa istorijske pozornice“, naveo je Vučurović.

Kako je dodao, te adrese zato i sprovode plan da od Crne Gore naprave banana državu. „A najefikasniji način je upotreba političara i drugih iz javnog života koji su spremni da zgaze svoje dostojanstvo“.

On je ocijenio da je u Crnoj Gori, uslijed dugog služenja zapadnim adresama, njihovom novcu i oružju, u stvorena „posebna vrsta političara, novinara-urednika, NVO zvijezde granta i analitičara“.

"I taj fenomen i tip čovjeka, koji poslednjih godina zauzima značajno mjesto u Crnoj Gori, jednog dana će sigurno biti pomno izučavan na antropološkim katedrama raznih univerziteta“, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, oni su spremni da služe, pravdaju i uvijek stoje na raspologanjau stranim ambasadama u Podgorici.

"Imaju razumijevanje za sve njihove zaokrete, podstiču miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore, a na drugoj strani za potrebe tih istih adresa su spremni da glume patriote, suvereniste, kritičare svake opozicione i intelektualne misli koja nije u funkciji tih ambasada“, saopštio je Vučurović.

Ti takozvani modernisti, kako je rekao, imaju jednostavan kriterijum – ko nije spreman da izda tradicionalne vrijednosti i da služi zapadnim ambasadama, taj je, po njima, jako retrogradan i zaostao.

"Srećom, podrška NATO-u u Crnoj Gori je veoma mala, a to se može vidjeti po nervoznom ponašanju zapadnih ambasada, koje više nemaju strpljenja da nešto rade tajno, nego se otvoreno guraju u sve pore života u Crnoj Gori i više i ne kriju da oni upravljaju crnogorskim režimom“, kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, posebno je za svaku osudu da u danima kada Crna Gora obilježava godišnjicu zločinačke NATO agresije na SRJ, sa neke govornice lokalnih plaćenika NATO-a ambasadorke SAD i Njemačke komanduju ulazak Crne Gore u NATO.

"Sjutra se obilježava 17 godina od napada na našu otadžbinu, i naš narod će taj datum obilježiti na Trgu republike u Podgorici, zajedno sa sveštenstvom, ratnim veteranima i patriotskim organizacijama. Taj čin je istovremeno i poruka onima koji žele da Crnu Goru uguraju u NATO na prevaran način i suprotno volji građana“, naveo je Vučurović.

Bonus video: