Hloben: Važno je kreirati izborni ambijent koji niko neće dovoditi u sumnju

Lider Demokrata je upoznao ambasadora Hlobena sa Odlukom najviših organa Demokratske Crne Gore da Demokrate neće ulaziti u bilo kakve aranžmane sa DPS-om, ni prije, ni nakon izbora
0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Robert Hloben, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Robert Hloben, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 22.03.2016. 18:23h

Ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Roman Hloben, tokom današnjeg susreta sa predsjednikom Demokratske Crne Gore, Aleksom Bečićem, kazao je da je važno da se prevaziđe atmosfera nepovjerenja, te da se kreira izborni ambijent koji niko neće dovoditi u sumnju, što bi bilo od koristi za sve u Crnoj Gori.

Bečić i Hloben su se sastali danas u Podgorici. Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar i portparolka Demokrata, Boris Bogdanović i Anđela Peković.

Lider Demokrata i Hloben su razmijenili su mišljenja o aktuelnim dešavanjima na crnogorskoj političkoj sceni, sa posebnim osvrtom na stvaranje preduslova za održavanje demokratskih i fer izbora, kao i na Sporazum opozicije o međusobnom nenapadanju u susret narednim izborima koji je okupio četiri najjače opozicione partije na crnogorskoj političkoj sceni.

Bečić se osvrnuo na političko djelovanje i rezultate koje je Demokratska Crna Gora postigla u predlaganju konkretnih rješenja za izlazak iz političke krize i naglasio kako je ta partija sve svoje odluke sprovodila dosljedno i principjelno.

Lider Demokrata je upoznao ambasadora Hlobena sa Odlukom najviših organa Demokratske Crne Gore da Demokrate neće ulaziti u bilo kakve aranžmane sa DPS-om, ni prije, ni nakon izbora.

Kao jedan od mnogobrojnih razloga, Demokrate navode "da je organizovani kriminal srastao sa partijom koja je na vlasti punih dvadeset šest godina, što potvrđuju i nedavni sporazumi o priznanju krivice najviših funkcionera te partije sa Tužilaštvom".

"Da su Demokrate izrazito protiv sistema vrijednosti koji je vlast, oličena u Milu Đukanoviću, uspostavila u proteklih dvije i po decenije, konkretno su pokazale i podnošenjem krivične prijave protiv lica u slučaju “Limenka”, odgovornih za odnošenje 10,5 miliona eura iz državne kase u korist premijerovog brata", saopšteno je iz te partije.

Bečić je Hlobenu ponovio više puta saopšteni stav da je za "Demokratsku Crnu Goru neprihvatljivo uvođenje političke korpucije u najviše zakonodavno tijelo, na način suprotan interesima većine građana u Crnoj Gori i nezabilježen u državama Evropske unije".

Bonus video: