Kusovac: Rezultati u Tivtu govore o nama

Šef tivatskog DPS smatra da je opoziciji „jedino preostalo da se bavi kritizerstvom, politikantstvom i demagogijom"
4 komentar(a)
Tivat, Foto: Siniša Luković
Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 17.03.2016. 16:15h

Predsjednik OO DPS Tivta Siniša Kusovac odbacio je navode opozicije i SDP da je ta partija sabotirala održavanje sjednice lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da bude razmatran izvještaj gradonačelnika Ivana Novosela (DPS) o radu i ostvarivanju funkcija lokalne uprave u prošloj godini.

Kusovac je kazao da sjednica SO na kojoj se nisu pojavili odbornici DPS nije mogla biti održana „jer nijesu ispunjeni osnovni pravni uslovi za njen nesmetan rad“ – nije bilo kvoruma, niti su održane sjednice skupštinksih odbora.

„Ovakvo stanje u tivatskom parlamentu najbolje demantuje tvrdnje opozicije da je izbjegavanje rasprave o izvještaju o radu predsjednika Opštine razlog zbog koga DPS ne želi da učestvuje u radu parlamenta. Uostalom, rezultati rada lokalne uprave, uključujući i gradonačelnika, najbolje govore sami za sebe i ne treba ih „braniti“ od ovakve opozicije. Tivćani više i brže od građana u drugim crnogorskim opštinama osjećaju rast kvaliteta života, Tivat je danas opština sa najvećim prosječnim platama i penzijama u Crnoj Gori, kapitalni budžet se uvećava svake godine, čime se obezbjeđuje najveći rast standarda građana ne samo u državi, već i u regionu“, istakao je Kusovac.

Ocijenio je da „prostora za napredak uvijek ima“ zbog čega DPS, koja predvodi lokalnu upravu, „kao svoj osnovi cilj ima upravo dalji razvoj zajednice i dalje povećanje kvaliteta svih segmenata svakodnevnog života Tivćana“.

Šef tivatskog DPS smatra da je opoziciji „jedino preostalo da se bavi kritizerstvom, politikantstvom i demagogijom, jer su veoma svjesni da nemaju ni program ni kapacitete kojima mogu da pariraju DPS-u“.

Dodao je da su u vladajućoj partiji spremni da prihvate „konstruktivne prijedloge, kritike i sugestije koje mogu da doprinesu prosperitetu Tivta“, i pozvao ostale političke partije „na iskren rad i korektan odnos, prije svega prema gradu i građanima“.

Bonus video: