Đeljošaj bi Nimanbegua prije Ljerke Dragičević

Đeljošaj je, prema saznanjima “Vijesti” tražio da se održi sastanak na kojem bi se partije dogovorile o daljem funkcionisanju kluba, jer smatra da mjesto šefa kluba treba da pokriva predstavnik albanskih partija koje imaju najviše mandata u klubu
3 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2016. 06:24h

Umjesto Ljerke Dragičević iz Hrvatske građanske inicijative (HGI), na čelu poslaničkog Kluba manjinskih partija trebalo bi da bude poslanik iz albanskih partija, jer one imaju najviše mandata, smatra poslanik Albanske alternative (AA) Nik Đeljošaj, saznaju “Vijesti”.

Klub manjinskih partija, osim HGI i AA, čine Forca i Liberalna partija.

Iz Kluba je juče saopšteno da će Dragičevićeva preuzeti vođenje ovim Klubom, kojim do 20. marta upavlja upravo Đeljošaj.

Kako saznaju “Vijesti”, Đeljošaj je imao dogovor sa Gencijem Nimanbeguom (Forca) da mu prepusti vođenje Kluba.

Đeljošaj je, prema saznanjima “Vijesti” tražio da se održi sastanak na kojem bi se partije dogovorile o daljem funkcionisanju kluba, jer smatra da mjesto šefa kluba treba da pokriva predstavnik albanskih partija koje imaju najviše mandata u klubu.

Kada je formiran Klub manjinskih partija, postignut je dogovor o redosljedu šefova kluba koji se rotiraju na osam mjeseci.

Bonus video: