DPS: Manipulacije DF vide se golim okom

Navodi se da je ideja DF-a za izmjene izbornog zakonodavstva u dijelu uvođenja elektronske identifikacije birača „očigledno bila usmjerena isključivo na informatički lopovluk, kako bi pokušali da kompromituju čitav izborni proces, da time ugrozi pravni poredak i politički sistem i da se domogne vlasti sa ulice, bez izborne volje građana“
121 pregleda 22 komentar(a)
elektronska identifikacija birača, Foto: Boris Pejović
elektronska identifikacija birača, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.03.2016. 13:21h

Falsifikati i manipulacije Demokratskog fronta (DF) vide se golim okom, i za njih nije potrebna elektronska identifikacija, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DF-a je ranije saopšteno da uređaji za elektronsku identifikaciju birača ne mogu da prepoznaju falsifikovana dokumenta.

U reagovanju DPS-a navodi se da za falsifikate i manipulacije DF-a i njegovih čelnih ljudi, predvođenih Milutinom Đukanovićem, nije potrebna elektronska identifikacija, jer se, kako su naveli, vide golim okom.

Kako su rekli, juče se u to uvjerila čitava crnogorska politička i laička javnost.

„Nakon providnog pokušaja kompromitacije sistema za elektronsku identifikaciju birača, svima je valjda jasno da DF-u nikad cilj nijesu bili slobodni i fer izbori - oni su uvijek takvi i bili, već grubo i očigledno urušavanje izbornog sistema“, kaže se u reagovanju DPS-a.

Navodi se da je ideja DF-a za izmjene izbornog zakonodavstva u dijelu uvođenja elektronske identifikacije birača „očigledno bila usmjerena isključivo na informatički lopovluk, kako bi pokušali da kompromituju čitav izborni proces, da time ugrozi pravni poredak i politički sistem i da se domogne vlasti sa ulice, bez izborne volje građana“.

„Tako bi, misle, spriječili ostvarivanje jednog od ključnih nacionalnih interesa Crne Gore, članstvo u NATO. Da su bar sačekali da počnu izbori, možda bi neko i povjerovao u njihova podmetanja, nego ih je pregrabilo srce varalice“, naveli su iz DPS-a.

Kako su kazali, juče se plan DF-a raspršio kao balon od sapunice.

„Ali je sada makar svima jasno da DF-u nije stalo do izbora, već isključivo do destabilizovanja države. Međutim, neće im to poći za rukom, kao što nije ni do sada. Jer će izbora biti sa ili bez DF, uz primjenu novog izbornog zakonodavstva, poštovanja Ustava Crne Gore i najviših evropskih standarda“, poručili su iz DPS-a.

Bonus video: