Kotor: Odbornik Pozitivne nije potpisao inicijativu za razrješenje Stjepčevića

Predsjednik kotorskog parlamenta, Nikola Bukilica, kazao je da je inicijativa u skladu sa članom 60. Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je usklađen i sa članovima 54. i 55. Statuta opštine Kotor
28 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.03.2016. 15:01h

Odbornici kotorskog parlamenta, njih 14, podnijeli su inicijativu za razrješenje predsjednika opštine Kotor, Aleksandra Stjepčevića.

Kotorski parlament ima 33 odbornika, a inicijativu Skupštini opštine Kotor nije potpisao samo jedan predstavnik opozicije, Ranko Proroković, koji je odbornik Pozitivne Crne Gore, prenosi Skala Radio.

Predsjednik kotorskog parlamenta, Nikola Bukilica, kazao je da je inicijativa u skladu sa članom 60. Zakona o lokalnoj samoupravi, koji je usklađen i sa članovima 54. i 55. Statuta opštine Kotor.

„Po zakonu, predlog za razrješenje predsjednika opštine može da podnese najmanje trećina odbornika u Skupštini, što je u ovom slučaju ispoštovano“, objasnio je Bukilica.

Razlozi za podnošenje ove inicijative su, kako se navodi, neobezbjeđenje sprovođenja razvojnih planova i programa i vršenje drugih poslova iz nadležnosti opštine kako je to zakonom i Statutom propisano.

Bukilica će ovaj predlog dostaviti svim odbornicima i Stjepčeviću.

On će sjednicu Skupštine, po Statutu, zakazati najduže za 30 dana od dana podnošenje predloga.

Bonus video: