DF: Nema dijaloga sa premijerom, opozicija pregovorima ne dobija ništa

Na sjednici je saopšteno da će za čin glasanja pokretači ove inicijative pozvati građane Crne Gore na veliki završni protest koji treba da izvrši dodatni pritisak i na druge narodne predstavnike, kako bi se došlo do neophodnih 41 glasa za obaranje Vlade Mila Đukanovića, a nakon toga izbora nove prelazne vlade
325 komentar(a)
Demokratski front sjednica, Foto: DF
Demokratski front sjednica, Foto: DF
Ažurirano: 13.03.2016. 18:32h

Iz Demokratskog fronta zahtijevaju smjenu vlasti i navode da vjeruju da opozicija pregovorima ne dobija ništa, saopšteno je na današnjoj zajedničkoj sjednici glavnih odbora konstituenata DF-a u proširenom sastavu, koja je održana u Podgorici.

Na sjednici je jednoglasno podržan Plan akcionog jedinstva opozicije za organizovanje prvih poštenih i pravičnih izbora, koji je DF uputio svim parlamentarnim opozicionim strankama.

Predsjednik Nove Andrija Mandić, rekao je da njihov plan podrazumijeva da partije koje su glasale protiv Vlade napuste parlament i, zajedno sa DF-om, organizuju proteste i pokrenu inicijativu za nepovjerenje Vladi.

“Ako se opet uđe u takozvani dijalog i pregovore sa premijerom, Milom Đukanovićem to će, nažalost, biti greška koja se više neće moći ispraviti i na nama je da ih upozorimo”, rekao je Mandić.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević, rekao je da nije vrijeme za međusobne optužbe, već bi, smatra on, opozicija trebalo zajednički da traži ostavku Đukanovića i Vlade.

“Kad opozicija, ovako različita, pošalje jedinstvenu poruku, drugačija će biti percepcija i manjinskih stranaka, i Brisela, i Vašingtona, i Đukanovića”, poručio je Medojević.

Visoki funkcioner DF-a poručio je kolegama iz drugih partija da su, ako opet sjednu za sto sa Đukanovićem, „izdajnici i ništa više“.

Na sjednici je ocijenjeno je da, poslije neophodnog bojkota i protesta koje treba zajednički organizovati, ključni dio programa o akcionom jedinstvu je pokretanje pitanja nepovjerenja Vladi u Skupštini Crne Gore.

Za tu konkretnu političku akciju neophodno je prikupiti 39 potpisa, i to potpisa svih poslanika koji 27. januara nijesu podržali Vladu Mila Đukanovića i pokrenuti postupak izglasavanja nepovjerenja.

Na sjednici je saopšteno da će za čin glasanja pokretači ove inicijative pozvati građane Crne Gore na veliki završni protest koji treba da izvrši dodatni pritisak i na druge narodne predstavnike, kako bi se došlo do neophodnih 41 glasa za obaranje Vlade Mila Đukanovića, a nakon toga izbora nove prelazne vlade.

Ocijenjeno je da su se razgovori predstavnika režima i dijela opozicije pokazali kao greška, ali ne nepopravljiva, ali ako bi se desilo da se ponovo krene tim putem ta greška ostatka opozicije se više ne bi mogla popraviti i DPS bi bio u sjajnoj prilici da pokrade izbore i nastavi sa neograničenom vlašću koju upražnjava punih 26 godina.

Bonus video: