Vučelić: Vlast u Glavnom gradu treba da radi u korist građana

Ona je dodala da su Kinezi donirali novčana sredstva za izgradnju biciklističkih staza, koje nisu izgradjene prema očekivanjima građana, te se zato Agenciji ne mogu prepisati zasluge
85 pregleda 12 komentar(a)
Maja Vučelić, Foto: Demos
Maja Vučelić, Foto: Demos
Ažurirano: 13.03.2016. 11:14h

Vlast u Glavnom gradu treba da radi u korist građana, a ne da im programi i strateški planovi natrpani obećanjima služe pred svake izbore, kazala je odbornica Demosa u Skupštini Glavnog grada Maja Vučelić.

"U Programu rada Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice za 2016. godinu su naznačeni planovi koji se već godinama prolongiraju, ali i oni koji su započeti a koji nikako da se završe. Iz godine u godinu se prepisuju planiranje izgradnje objekata visokogradnje, izgradnja i rekonstrukcija saobraćajnica, mostova i garaža čija realizacija nikako da se započne. Izgradnja Gradskog pozorišta, rekonstrukcija kuće Rista Stijovića, rekonstrukcija ulice Mihaila Lalića, Meše Selimovića i Baku (donacija 350.000,00) i izgradnja Ulice Baku - za čiju realizaciju su donirana novčana sredstva (donacija 550.000,00), zatim izgradnja mosta preko rijeke Cijevne u Dinoši u GO Tuzi su samo neke od najznačajnih planova čije realizacija nikako da se desi, dok rekonstrukcija Tabačkog mosta, rekonstrukcija Ulice Iva Andrića, rekonstrukcija Ulice Miladina Popovića I faza, izgradnja saobraćajnice (veza Hercegovačke-Njegoševe ulice) u zahvatu DUP-a '' Nova Varoš- kvart F'' su već započeti planovi prije više od godinu dana. Da se ne spominju obećanja gradonačelnika i planovi iz Strateškog plana za razvoj Podgorice 2012-2017. poput istočne tribine stadiona pod Goricom, pet bazena, sportske dvorane u Tuzima i Zeti, izgradnje dva fudbalska stadiona u zahvatu DUP-a “Zlatica-B”, izgradnje bazena u zahvatu DUP-a “Univerzitetski centar”, izgradnja Sportsko-rekreativnog centra “Tološka Šuma”. Što je sa izgradnjom Dvorane za borilačke vještine na Starom Aerodromu, izgradnjom Društvenog doma u naselju Dinoša, izgradnjom višenamjenskog objekta na Zlatici, itd.", kazala je Vučelić.

Ona je dodala da su Kinezi donirali novčana sredstva za izgradnju biciklističkih staza, koje nijesu izgrađene prema očekivanjima građana, te se zato Agenciji ne mogu prepisati zasluge. Čak i kada se uradi neka nova ulica ili kružni tok, nakon par mjeseci se ruši i rekonstruiše.

"Nerealizacijom mnoštvo aktivnosti iz Programa za 2015. je dokaz da rukovodstvo radi neefikasno, neprofesionalno i bez vizije. Ovim Programom za 2016. je planirano više nego što Glavni grad za godinu dana može da završi, ali oči­gled­no je da su većina planova sa­mo na pa­pi­ru", zaključila je Vučelić.

Bonus video: