Nova: Strah premijera prilikom odlaska kod frizera ogledalo bezbjednosti države

U Novoj smatraju da ovaj najnoviji skandal je najbolje svjedočanstvo da je priča o Đukanovićevoj ugroženosti od strane Beograda, u vrijeme zajedničke države sa Srbijom, "bila najobičnija laž"
200 pregleda 79 komentar(a)
Milo Đukanović šišanje
Milo Đukanović šišanje
Ažurirano: 12.03.2016. 16:16h

Situacija, kad je "napravljen saobraćajni cirkus" zbog šišanja premijera Mila Đukanovića, pokazuje "zabrinjavajući panični strah", u kojem premijer živi, smatraju iz Nove srpske demokratije.

Oni su posebno napomenuli da je smiješno kako je "opasno djelovala profesionalnost" policajca, koji je rastjerivao građane i upozoravao novinare da ne rade svoj posao jer je njegov šef želio da blokira ulice, trotoar i zabrani saobraćaj u centru Podgorice.

"Ovaj događaj najupečatljivije svjedoči kakva je bezbjednosna situacija u državi Crnoj Gori. Koliko su sigurne ulice Podgorice najbolje govori ponašanje prvog čovjeka Vlade. On dobro zna ono što većina građana ne zna - da su granice ove zemlje neobezbijeđene i da svaki izvanjac, dobronamjerni i nedobronamjerni, može slobodno i bez ikakve kontrole da uđe u Crnu Goru. Nedavno je zaposlene u CB Podgorica iznenadila pojava veće grupe migranata ispred njihove zgrade, a koje do te adrese niko nije zaustavljao ili kontrolisao. Organizovani kriminal je sastavni dio vladajuće strukture, a rat koji bjesni među suprotstavljenim klanovima i koji je već odnio na desetine žrtava, ugrožava čak i šefa režima", kazali su iz Nove.

"Srpski narod u Crnoj Gori je još od vremena napada NATO-a na SRJ imao prilike da se upozna sa ,,materijalom'' od koga je satavljen Milo Đukanović, a naročito je ostao poznat po ,,hrabrosti''. Stidjeli smo se i sramili pred našim sunarodnicima izvan Crne Gore, jer je tadašnja izdaja, strah i služenje agresoru od strane rukovodstva Crne Gore potpuno rušilo opšteprihvaćenu istorijsku sliku o hrabrosti, poštenju i pravdoljubivosti naših predaka" dodaje se u daljem saopštenju.

U Novoj smatraju da ovaj najnoviji skandal je najbolje svjedočanstvo da je priča o Đukanovićevoj ugroženosti od strane Beograda, u vrijeme zajedničke države sa Srbijom, "bila najobičnija laž".

"Tada je čak i on lično bio nešto hrabriji, jer je kod Džike išao samo sa par telohranitelja, a saobraćaj se nije blokirao. Današnja CG je mjesto u kome je ugrožena bezbjednost svakog građana, ali jedino premijer ima dovoljno novca, pendreka i telohranitelja za vlastitu zaštitu. Bilo bi interesantno da jednom Milo Đukanović dobije, recimo, neki iznenadni napad hrabrosti i pojavi se na ulici ili kod frizera bez pratnje, eskorta i telohranitelja. Nova srpska demokratija ga ohrabruje da to i uradi jer se mora prije ili kasnije suočiti sa strahovima koji ga opterećuju već dugi niz godina. Čovjek je naše najveće bogatstvo, govorili su čak i njegovi nekadašnji učitelji, a što se prije prisjeti tih zaboravljenih lekcija biće bolje za sve", kazali su u Novoj.

Bonus video: