Korupcija cvjeta, a Odbor odmara

Odbor je u 2015. godini održao 13 sjednica, a od 2012. 41 sjednicu
82 pregleda 6 komentar(a)
Obrad Stanišić, Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Obrad Stanišić, Predrag Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.03.2016. 07:52h

Iako se u svim međunarodnim izvještajima i rezolucijama korupcija ističe kao ključni problem Crne Gore, skupštinski Odbor za antikorupciju u posljednjih pola godine održao je samo jednu sjednicu na kojoj je usvojen Izvještaj o radu u 2015. i Plan rada za ovu godinu.

Odbor je u 2015. godini održao 13 sjednica, a od 2012. 41 sjednicu. Na njegovom čelu je funkcioner Demokratskog fronta (DF) Predrag Bulatović, koji od septembra bojkotuje rad parlamenta i svih njegovih tijela, dok je njegov zamjenik poslanik DPS-a Obrad Stanišić. Odbor je prošle godine, dok je Bulatović bio u parlamentu, održao 11 samostalnih sjednica i dvije zajedničke za Odborom za politički sistem, pravosuđe i upravu.

Prema Poslovniku Skupštine zamjenik predsjednika odbora, u slučaju spriječenosti ili odsutnosti predsjednika, ima njegova prava, obaveze i odgovornosti utvrđene Poslovnikom.

Stanišić je “Vijestima” rekao da mu za zakazivanje sjednice treba ovlašćenje predsjednika odbora i šefa parlamenta Ranka Krivokapića. “Eto, bila je jedna sjednica na kojoj su usvojeni izvjšetaj i plan rada, za tu sjednicu sam imao ovlašćenje”, rekao je Stanišić. Upitan da li je Odbor za antikorupciju premalo radio, Stanišić je rekao da jeste, ali da bez ovlaštenja ne može zakazivati sjednice.

“Kad bude materijala, tražiću ovlaštenje i zakazati novu sjednicu”, rekao je Stanišić. Bulatović nije želio da komentariše rad odbora, podsjećajući da bojkotuje parlament.

Bonus video: