Čađenović: Nije za hvaljenje u 21. vijeku da smo nekome asfaltirali 15 metara

Odbornik Demokrata je ocijenio da je 2015. što se tiče rada gradonačelnika, bila "veoma loša godina"
4 komentar(a)
Vladimir Čađenović (Novine)
Vladimir Čađenović (Novine)
Ažurirano: 10.03.2016. 08:29h

Članovi odbora za planiranje i uređenje prostora, komunalno-stambenu djelatnost, saobraćaj i zaštitu životne sredine predložili su Skupštini da na sjutrašnjoj sjednici usvoji Izvještaj o radu gradonačelnika, organa uprave i službi grada za 2015. godinu.

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović je ocijenio da je 2015-a, što se tiče rada gradonačelnika, bila “veoma loša godina”.

"To treba konstatovati, ne da bi nekoga kritikovali, nego da bi ova 2016-a bila bolja, jer grad stagnira. Grad se ne razvija onako kako bi trebalo....Nije za hvaljenje u 21. vijeku da smo nekome asfaltirali 15 metara", kazao je Čađenović.

Predsjednik odbora Nebojša Kavarić je kazao da su građanima od pozorišta prioritetnije ulice u kojima žive, “bile slijepe ili ne”.

"Ja ne pričam o tome... Dobro je što smo dobili biciklističke staze iz donacija, ali to govori da nema novca, a prodali smo toliko zemljišta u Podgorici od 2000.godine. Gdje je taj novac? O tome govorim. Grad je u problemu i za nama je neuspješna godina", ocijenio je Čađenović.

Čađenović je kazao da se kroz izvještaj vidi da su “krupni projekti”, poput izgradnje biciklističke staze i puta prema Kučima, izgrađeni od donacija.

Zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović je istakao da je tokom 2015. godine došlo do značajnog uvećanja budžeta, koji je premašen za 10 odsto od projektovnaog.

"Zahvaljujući tome, obezbijedili smo redovno servisiranje svih obaveza Glavnog grada. Redovno smo izmirivali zarade, kreditene obaveze...", kazao je Vešović. On je ocijenio da za neke bitne projekte tenderi nijesu uspjeli, ali da za njih ima novca u budžetu.

Na Čađenovićevu konstataciju da se gradonačelnik selektivno odnosi prema problemima građana i da se ne odaziva na zahtjeve mještana park šume Zagorič, Vešović je odgovorio da je gradska uprava napravila detaljnu analizu "kako da počnu sa rješavanjem tog problema".

"Potrebno je omogućiti izradu planskog dokumenta koji bi kasnije jasno mogao da bude putokaz koji projekti mogu biti uklopljeni u DUP i na koji način možemo da uredimo komunalnu infrastrukturu za to naselje. Van nadležnosti grada je dio koji podrazumijeva realizaciju sudskih odluka i grad nema pravo da koriguje sudsku odluku", kazao je Vešović.

Protiv izvještaja je glasao Čađenović.

Bonus video: