DNP: Aktivnost gradskih službi svela se na call centar odakle dispečer Stijepović koordinira krpljenje rupa

„Kršenje Zakona o spomen-obilježjima koji decidno kaže da se „spomen-obilježje za značajan događaj ne može podići prije isteka roka od 50 godina od kada se događaj zbio“, osim „izuzetno, uz prethodnu saglasnost Vlade“, Stijepoviću ne predstavlja problem“, saopštio je odbornik DF i član Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Skupštine Glavnog grada, Aleksandar Sekulić
62 pregleda 11 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Slavoljub Stijepović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.03.2016. 15:51h

Uprava Glavnog grada, u ambijentu političke, ekonomske i društvene stagnacije Podgorice, vodi perfidne i jeftine ideološke akrobacije preimenovanjem Trga Republike u Trg nezavisnosti, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije.

Odbornik Demokratskog fronta i član Savjeta za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Skupštine Glavnog grada, Aleksandar Sekulić, kazao je da „DPS uprava Glavnog grada“, sa Slavoljubom Stijepovićem na čelu, za više od godinu i po dana nije uspjela da pokrene ni jedan projekat od značaja za građane Podgorice.

Kako je naveo, osim kineske donacije za izgradnju biciklističke staze, cjelokupna aktivnost gradskih službi svela se na „call centar“ odakle „dispečer Stijepović koordinira krpljenje rupa na asfaltu, zamjenu uličnih sijalica, ostale sitne popravke, i izlaske na teren po pozivu“.

„U ambijentu političke, ekonomske i društvene stagnacije Glavnog grada, dok vojnici DPS-a i njihovih satelita, gradske službe doživljavaju kao svoje partijske ćelije, i svakodnevno nad zaposlenima vrše prebrojavanja pristalica i protivnika, a u cilju skretanja pažnje sa pravog stanja u gradu, dosjetili su se da po ko zna koji put, silom lažne većine u parlamentu, vode perfidne i jeftine ideološke akrobacije, ovaj put preimenovanjem Trga Republike u Trg nezavisnosti“, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima u svijetlu činjenice da se primiče deseta godišnjica od „sistemske krađe i stvaranja privatne države, i bez ijednog kapitalnog projekta koji bi, makar i nezavršen, služio za paradno slikavanje i višednevno medijsko indoktriniranje u susret ovom događaju“, sjetili su se da opet igraju na podjele i segregaciju građana Glavnog grada.

„Kršenje Zakona o spomen-obilježjima koji decidno kaže da se „spomen-obilježje za značajan događaj ne može podići prije isteka roka od 50 godina od kada se događaj zbio“, osim „izuzetno, uz prethodnu saglasnost Vlade“, Stijepoviću ne predstavlja problem“, saopštio je Sekulić.

On je kazao da je lažno i uvredljivo obražloženje predloga Programa podizanja spomen obilježja za 2016. da preimenovanje trga ima ikakve veze sa sticanjem nezavisnosti na Berlinskom kongresu 1878. godine. „To je napisano samo kao pokušaj izbjegavanja pravnog sistema ove države u proceduri partijske promocije gradonačelnika u susret godišnjici referenduma“.

„Ostaje zapisano da su tzv. „čuvari referendumskih tekovina“ u ovom pravnom nasilju pokazali nedostatak hrabrosti da istinito obrazlože predlog i sačekaju odluku Vlade, i to najviše govori o njihovim političkom formatu, koji se svodi na piljarenje, prevare i opštu konfuziju u djelovanju“, rekao je Sekulić.

Otvaranje takvih pitanja u smislu produbljivanja podjela, kako je dodao, zahtijeva jasan i decidan odgovor svih slobodnomislećih građana Podgorice.

„Svako ćutanje i uzdržanost predstavlja vid podrške režimu koja nikako ne smije dolaziti iz iskrenih opozicionih redova, ma koliko to po nečijim procjenama bilo politički profitabilno. Tradicionalne istorijske i duhovne vrijednosti Crne Gore se ne smiju žrtvovati za jednokratna politička potkusurivanja i za to je jasan stav i protivljenje ovakvim manipulacijama jedini ispravan i iskren odnos“, navodi Sekulić.

On je poručio „nelegitimnom gradonačelniku“ da će prva demokratski konstituisana vlast u Glavnom gradu, ovu i slične odluke koje su donijete protiv interesa građana Podgorice izmijeniti.

„Kako bi naš Glavni grad bio ono što očekuju svi građani, a to je grad u kojem se nećemo dijeliti već zajedno raditi u interesu svih građana“, zaključio je Sekulić.

Bonus video: