Lakušić: Neviđen medijski presing NATO promotera

U DNP-u su, kako je kazao, zadovoljni što NATO promoterima „fali odgovor na naše anti-NATO aktivnosti na kojim je prisutna dominantna većina građana koja je protiv učlanjenja, i što se spas traži u ovakvim uvezenim analitičko-oficirskim infuzijama u očajničkom pokušaju popravljanja krvne slike pred izbore“
12 komentar(a)
Zoran Lakušić, Foto: DNP
Zoran Lakušić, Foto: DNP
Ažurirano: 06.03.2016. 15:11h

Nemoć domaćih NATO promotera da utiču na dominantno većinsko raspoloženje crnogorskih građana koji se eksplicitno protive učlanjenju Crne Gore u taj vojni savez, pokušava se nadomjestiti uvozom strane „pameti“ kroz neviđeni medijski presing, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

„Uključivanje sirena za uzbunu i crvenog alarma potvrdili su češki general i predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a Peter Pavel i direktorka direktorka Centra za evroatlantske studije iz Beograda Jelena Milić, koji su se otvoreno i brutalno uključili u izbornu kampanju i promovisanje Demokratske partije socijalista“, smatra član predsjedništva DNP, Zoran Lakušić.

Posebno je, kako je naveo, iritirajuće da NATO oficiri, i to preko Javnog servisa, proriču sudbinu budućih izbornih procesa u Crnoj Gori, gazeći princip suvereniteta nezavisne države „i otvoreno pokazujući kolonijalni poimanje Crne Gore kao neuređene teritorije sa aspekta NATO vojnog saveza“.

„Pavela podsjećamo da je Crna Gora nezavisna država i da će u skladu sa tim odluke donositi samostalno, bez bilo kakvog neprimjerenog uticaja sa strane. Poželjno je da se general prevshodno pozabavi iskustvom Češke, koje nije dalo ni približno proklamovane i očekivane rezultate, jer dok on nama proriče sudbinu, anti-NATO raspoloženje u njegovoj zemlji svakim danom, sasvim opravdano, sve više raste“, kaže se u reagovanju Lakušića.

Prema njegovim riječima, što se tiče Milić, nije prvi put da se ona svojim kvazi-ekspertizama stavlja u službu odbrane aktuelnog crnogorskog režima. „Na svu sreću, njena analitička težina i uticaj njenih dostignuća u Crnoj Gori identična je težini Františeka Lipke“.

„Da ne govorimo koliko je degutantno mišljenje nalogodavaca da se na ovakav način postiže željeni efekat. U stvari, ovo je jasna poruka da podrška NATO-u u Crnoj Gori opada i da moraju uvoziti promotere kako bi vještački oživjeli podršku“, smatra Lakušić.

U DNP-u su, kako je kazao, zadovoljni što NATO promoterima „fali odgovor na naše anti-NATO aktivnosti na kojim je prisutna dominantna većina građana koja je protiv učlanjenja, i što se spas traži u ovakvim uvezenim analitičko-oficirskim infuzijama u očajničkom pokušaju popravljanja krvne slike pred izbore“.

„Upravo zato smo sada još sigurniji da na referendumu njihov NATO koncept ne može prebaciti maksimalnih 30 odsto podrške“, dodao je Lakušić.

Bonus video: