DNP: Opozicija da bojkotuje izbore u Tivtu

On je pozvao opozicione partije, koje ovih dana sprovode uskostranačku predizbornu kampanju u Tivtu, da odustanu od svojih promotivnih aktivnosti, kako ne bi bile paravan za još jednu izbornu krađu Demokratske partije socijalista (DPS)
3 komentar(a)
Tivat, Foto: A.Marković
Tivat, Foto: A.Marković
Ažurirano: 06.03.2016. 13:46h

Demokratska narodna partija (DNP) pozvala je sve opozicione partije u Tivtu da se što prije sastanu kako bi zajednički donijeli odluku o bojkotu lokalnih izbora.

Predsjednik tivatskog odbora DNP-a, Đoko Vukmirović, kazao je da ta partija u potpunosti podržava stav predsjednika Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Tivtu, Rata Brajkovića, da lokalne izbore u tom gradu, raspisane za 17. april, treba bojkotovati.

„Opštinski odbor DNP Tivat poziva sve opozicione partije u tom gradu da složno i zajednički donesu odluku o bojkotu lokalnih izbora, iz razloga što nijesu ni elementarno obezbijeđeni regularni uslovi za njihovo održavanje“, kazao je Vukmirović.

On je pozvao opozicione partije, koje ovih dana sprovode uskostranačku predizbornu kampanju u Tivtu, da odustanu od svojih promotivnih aktivnosti, kako ne bi bile paravan za još jednu izbornu krađu Demokratske partije socijalista (DPS).

„Uvjereni smo da, u postojećem ambijentu, opozicione partije ne bi trebalo da daju legitimitet izbornom procesu, u kojem bi DPS-a opet koristio sve već dobro znane mehanizme izbornih zloupotreba, prikazane u aferi Snimak, a koje ne bismo mogli zaustaviti“, naveo je Vukmirović.

U DNP-u smatraju da lokalne izbore u Tivtu treba održati na jesen, i to zajedno s parlamentarnim, kad budu stvoreni uslovi za prve fer i poštene izbore.

„Pozivamo sve opozicione partije iz Tivta na sastanak, koji bi bio održan u najkraćem roku, a na kojem bi se postigla ova vrsta dogovora“, dodao je Vukmirović.

Bonus video: