Medojević: Đukanović pregovorima kupuje vrijeme

"Svako prihvatanje predloga Đukanovića predstavljalo bi njegovo političko spasavanje", kazao je Medojević
113 pregleda 318 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.03.2016. 18:56h

Milo Đukanović koristi pregovore samo za kupovinu vremena i za smanjivanje prostora da se organizuju fer izbori, poručio je juče jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević povodom najave premijera i lidera DPS-a da nastavi parlamentarni dijalog.

"Vrijeme je da kolege iz opozicije, koje još gaje iluzije da se sa Đukanovićem može nešto pregovarati, odustanu jer je on dio problema, a ne dio rješenja”, kazao je Medojević “Vijestima” .

On je poručio da opozicija nema drugog izbora sem da se ujedini oko ostavke Đukanovića i formiranja prelazne vlasti.

“Svako prihvatanje predloga Đukanovića predstavljalo bi njegovo političko spasavanje. Svaka partija koja je ušla u koaliciju sa DPS-om je završila karijeru- LSCG, SDP, Narodna stranka,” kazao je lider Pokreta za promjene.

Medojević ističe da opozicija mora da napusti parlament i pridruži se protestima.

“Uporedite Crnu Goru prije 27. septembra i danas. Može bilo ko šta da misli o politici DF-a, ali ona daje rezultate”, kazao je.

Što se tiče o glasanja nepovjerenja vladi, Medojević smatra da bi do uspjeha incijative DF-a moglo doći ako joj bude prethodila ujedinjena opozicija i promjena percepcije kod partija koje podržavaju Đukanovića.

“Kada svi budemo tražili ostavku Đukanovića, ne znam kako će reagovati EU i SAD. Sigurno će biti mnogo nezgodnije da mu pruže podršku. Sama promjena percepcije EU i SAD utiče na promjenu mišljenja manjinskih stranaka”, kazao je.

Vremenom bi se, nada se, stvorili uslovi da imaju 41 poslanika koji žele promjene. O tome što su neke partije počele izbornu kampanju u Tivtu, tvrdi da je dokaz da su partijski interesi ispred opštih,navodeći da to nije dobro.

"EU primjenjuje dvostruke aršine prema Crnoj Gori i Makedoniji"

EU primjenjuje dvostruke aršine prema Crnoj Gori i Makedoniji, tvrdi Medojević.

“Ne može EU da zauzme različite stavove prema istim problemima u Makedoniji i Crnoj Gori. Prema nama bi trebalo da budu stroži kriterijumi, jer imamo otvorena poglavlja 23 i 24 i dalje smo otišli u integracijama. Sad odjednom stroži kriterijumi prema Makedoniji nego prema Crnoj Gori”, rekao je i dodao da je takav odnos “blamaža” EU.

“Kako u Makedoniji traže ostavku premijera, a u Crnoj Gori kažu 'to je vaša stvar'", naveo je.

Dodao je da smatra da su izvještaji EU neobjektivni, nepotpuni i da sumnja da su plod korupcije i da je to više puta rekao izvjestiocu EP Čarlsu Tanoku.

Bonus video: