DF: Đukanović otkrio da je DPS naručilac namještenih anketa

Đukanović je imao potrebu da više puta ponovi neistinu o famoznih 40 do 45 odsto DPS-a, što je očigledan pokušaj da se ohrabri posustala i ovih dana zaplašena partijska struktura DPS-a", istakao je funkcioner DF Jovan Vučurović
49 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 04.03.2016. 13:42h

Ne sjećamo se kada je predsjednika DPS-a Milo Đukanović imao otvoreniji i precizniji javni nastup, kao u četvrtak na tzv. Javnom servisu, saopštio je Jovan Vučurović, funkcioner Demokratskog fronta (DF).

"Vrlo jasno i bez dvoumljenja je čitavoj javnosti otkrio da je DPS naručilac svih onih namještenih anketa kojima se javnost iz nedjelje u nedjelju ubjeđuje u neistinu da se podrška DPS-u, i pored svih afera, nikako ne spušta ispod 40 odsto, da u kontinuitetu raste podrška NATO-u, kao i da se u tim "istraživanjima" šteluju procenti i drugih političkih organizacija od kojih je navodno druga po redosljedu sa tri puta manje podrške od DPS-a. Međutim, Đukanović je imao potrebu da više puta ponovi neistinu o famoznih 40 do 45 odsto DPS-a, što je očigledan pokušaj da se ohrabri posustala i ovih dana zaplašena partijska struktura DPS-a", istakao je Vučurović.

Vučurović je dodao i da čitav niz drugih poruka koje je poslao govore o tome da se Đukanoviću sužava manevarski prostor za manipulacije, i da svaki dan njegove vlasti znači dodatno produbljivanje teške političke, ekonomske i moralne krize u Crnoj Gori.

"Po njemu, razgovori sa dijelom opozicije bili su dobri za DPS, pa on toplo preporučuje nastavak kako bi sa tog švedskog stola, kako ga on doživljava, dobio podršku još nekog opozicionog poslanika ili cijele opozicione stranke. To što Đukanoviću odgovara nastavak pregovora, svakom pravom i dobronamjernom opozicionaru treba da bude signal da uradi potpuno suprotno od onoga što su interesi i želje predsjednika DPS-a, a ne da udovoljava potrebama diktatora. Ono što mu nimalo ne odgovara su protesti, bojkot Skupštine, udruženo glasanje opozicije o sudbini Vlade i tema izbora nove prelazne, što je još jedan dokaz da su Demokratski front i slobodni građani svojim akcijama pogodili režim tačno tamo gdje treba i gdje je najranjiviji. Zato Đukanović poziva dio opozicije da nipošto ne budu zajedno sa DF-om, već da dođu za njegov sto, kako bi on mirno osmislio i realizovao još jednu izbornu krađu", kazao je Vučurović.

Po njegovim riječima, ključno pitanje, odnosno pitanje svih pitanja, je šta opozicija treba da uradi ako želi da promijeni vlast.

"Opozicija treba da odabere i uradi ono što najmanje odgovara šefu režima, a on nije krio šta je to. Predsjednik DPS je takođe, saopštio da ga posebno brine politika srpsko- crnogorskog pomirenja koju realizuju neki drugi političari, jer očigledno građani snažno podržavaju tu ideju. Đukanović je donedavno prezirao tu politiku, jer su on i njegova stranka, zbog sebičnih interesa, podijelili, zavadili i zamalo sukobili pravoslavne građane u Crnoj Gori. I danas se zbog takve neodgovornosti i sebičnosti nalazimo na samoj ivici sukoba, a on bi sada rado prigrabio politički program pomirenja koji je osmislio DF i grupa srpskih i crnogorskih intelektualaca, kao što je ranije preuzeo ideju Liberalnog saveza.To što je Đukanović ponižavao i vrijeđao svoje donedavne koalicione partnere je dio njihovog dugogodišnjeg zajedničkog političkog života, i nije vrijedno komentara. Ponavljamo - ono što je najvažnije je da svi u opoziciji razumiju da su za opoziciju dobri i produktivni samo oni potezi i odluke koji nijesu u interesu Mila Đukanovića", rekao je Vučurović.

Bonus video: