SDP: Đukanović se vraća na početke kada nas je proganjao zbog evropejstva

"U svojoj opsjednutosti SDP-om premijer nije ni primijetio da su uslovi za fer izbore, uslovi opozicije, a ne samo SDP-a. U suštini, sinoć je uradio samo ono što radi čitave političke karijere – bježi od odgovornosti za svoja djela"
53 pregleda 136 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.03.2016. 12:02h

Parlamentarni dijalog, uz podršku Evropske komisije i Evropskog parlamenta, ozbiljno je ugrozio sistem izborne krađe za koju se direktno u izvještajiima Evropske komisije proziva DPS, smatraju u SDP. Prema njihovom mišljenju to je postalo jasno svima poslije jučerašnjeg gostovanja premijera Mila Đukanovića na Javnom servisu.

"Jučerašnja emisija o SDP-u u kojoj je gostovao Milo Đukanović, a pitanja podmetao centralni novinar Javnog servisa još je jedno očigledno posrnuće fabrike laži u Crnoj Gori – Informativnog programa tzv. Javnog servisa. Kako je Đukanović bio protiv prisustva EU na Parlamentarnom dijalogu po istom osnovu je opsjednut moderatorom Parlamentarnog dijaloga. Čudno je što se vraća na svoje političke početke kada je SDP proganjao zbog evropejstva, a sada što je obezbijeđeno da postoji međunarodni svjedok za sve obmane koje je DPS pokušao da izvede na Parlamentarnom dijalogu. Dokument koji niko nije vidio na Parlamentarnom dijalogu prevarno je distribuiran na međunarodne adrese i time dodatno pokazan osnovni motiv da se brani vlast po svaku cijenu", kazali su u SDP.

Oni s dodali da "iako je emisija posvećena SDP-u" očigledno da premijer ima problema sa onim što je sam saopštio poslije Parlamentanog dijaloga.

"Sinoć je u emisiji od dva sporna uslova stigao do četiri i sigurni smo da će ovim tempom sljedećih mjeseci stići i do konačnog broja. U svojoj opsjednutosti SDP-om premijer nije ni primijetio da su uslovi za fer izbore, uslovi opozicije, a ne samo SDP-a. U suštini, sinoć je uradio samo ono što radi čitave političke karijere – bježi od odgovornosti za svoja djela", kazali su u SDP.

SDP je zato ponovo pozvao Đukanovića da pisanim putem stane iza svojih riječi koje je saopštio nakon Parlamentarnog dijaloga i time "zadrži minimum kredibiliteta za dalji mogući dogovor".

Bonus video: