Vučurović: Marković skreće pažnju sa akcija tužilaštva koje su usmjerene protiv njegovih kadrova

On je dodao da plan DF-a o akcionom jedinstvu opozicije potpuno otvara put ka smjeni režima u Crnoj Gori i da je zato razumljiv strah od promjena koji pokazuje potpredsjednik vlade, "koji je ipak najpoznatiji kao bivši šef tajne policije.
110 pregleda 114 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Jovan Vučurović, Foto: Nova srpska demokratija
Ažurirano: 03.03.2016. 18:09h

Portparol Nove srpske demokratije Jovan Vučurović kazao je da naglo oglašavanje potpredsjednika vlade Duška Markovića ima za cilj skretanje pažnje sa aktuelnih akcija tužilaštva koje su usmjerene protiv pojedinih krugova u policiji koji važe za njegove kadrove.

"Ne smije se ispustiti iz vida ni da ovo naglo oglašavanje potpredsjednika vlade i bivšeg šefa tajne policije ima za cilj i skretanje pažnje sa aktuelnih akcija tužilaštva koje su usmjerene protiv pojedinih krugova u policiji koji važe za njegove kadrove", kazao je Vučurović.

Potpredsjednik vlade Duško Marković kazao je danas da je najava Demokratskog fronta da će podnijeti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi politički besmislena.

"Besmisleno je, žalosno i opasno da Crnom Gorom, uz pomoć tajne policije i organizovanog kriminala, vlada jedan režim preko 20 godina. Besmisleno je, takođe, da taj režim i dalje opstaje krađom na izborima, kupovinom glasova, zloupotrebama, ucjenama, kao i malverzacijama u samom parlamentu, i tome se mora stati na put. Ono što je, pak, smisleno i realno, je da protesti pokazuju da su građani odlučni da idu do slobode i da se bliži kraj ovome kriminalnom režimu, a onda slijedi suočavanje sa pravnom državom svih onih iz vrha aktuelne vlasti koji su učestvovali u raznim kriminalnim radnjama", rekao je Vučurović.

On je dodao da plan DF-a o akcionom jedinstvu opozicije potpuno otvara put ka smjeni režima u Crnoj Gori i da je zato razumljiv strah od promjena koji pokazuje potpredsjednik vlade, "koji je ipak najpoznatiji kao bivši šef tajne policije."

"Ova vlast nema na izborima zasluženi 41 mandat, sadašnju vještačku podršku ,,namakli'' su određenim metodama i podvalama svojstvenim DPS-u, i to im neće ponovo proći", zaključio je Vučurović.

Bonus video: