Milošević: Nastavak dijaloga nakon razrješenja Krivokapića

Politički direktor te stranke, Tarzan Milošević kazao je da je DPS uvijek bila za razgovor, ali da je logično da oni budu nastavljeni nakon sjednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o smjeni Krivokapića
105 pregleda 23 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Tarzan Milošević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.03.2016. 08:39h

Demokratska partija socijalista (DPS) će inicijativu za nastavak dijaloga pokrenuti odmah nakon razrješenja predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića sa te funkcije, poručeno je iz DPS-a.

Politički direktor te stranke, Tarzan Milošević kazao je da je DPS uvijek bila za razgovor, ali da je logično da oni budu nastavljeni nakon sjednice parlamenta na kojoj će se raspravljati o smjeni Krivokapića.

"Siguran sam da će vlast i opozicija nakon sjednice Skupštine na kojoj će biti razriješen predsjednik parlamenta prihvatiti nastavak razgovora i da ćemo uspjeti da dođemo do dogovora o održavanju izbora čiji će rezultat prihvatiti svi politički akteri", kazao je Milošević za Dan.

On je dodao da će do nastavka dijaloga teško doći prije 10. marta, jer ih niko do sada nije inicirao.

Prema njegovim riječima, ako pregovori budu održavani u Skupštini logično je da medijator bude neko ko će predsjedavati parlamentom.

Bonus video: