Lekić: Đačić da se izvini odbornicima, a ne da se krije u mišju rupu

On je kazao da narod pamti Đačićevu drskost i njegov kukavičluk
84 pregleda 4 komentar(a)
Milan Lekić, Foto: Goran Malidžan
Milan Lekić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 29.02.2016. 16:30h

Predsjednik Opštinskog odbora Nove u Pljevljima Milan Lekić pozvao je gradonačelnika Mirka Đačića da se izvini opozicionim odbornicima, jer im je, kako tvrdi, nezakonito obustavio isplatu odborničkih naknada.

Lekić kaže da se u “takvom ponašanju predsjednika opštine ne može s vidjeti ni čojstvo ni junaštvo”.

On je kazao da se Đačić pokušava sakriti u mišiju rupu, tražeći zaštitu od Odbora za status propise SO Pljevlja, nakon što su oni nedavno podnijeli krivičnu prijavu protiv njega zbog diskriminacije.

“Ne zna se, šta je danas gore predsjedniku opštine, da prizna grešku ili da nađe način kako bi se sakrio od posledica njegovih postupaka. Članovi odbora za Statut i propise imaju ispred sebe čistu i u potpunosti jasnu normu. Lako im je ako žele da rade po pravu i pravičnosti. S druge strane upozoravam sve članove skupštinskog Odbora za Statut i propise da se ne igraju i da ne učestvuju sa skrivanjem Mirka Đačića od odgovornosti, tako što će dati neko svoje mišljenje. Protiv svih onih koji budu učestvovali u tim radnjama podnijećemo krivične prijave jer učestvuju u diskriminaciji jednog broja odbornika. Oni to dobro znaju, jer su pravnici, pa se ne mogu kriti da su bili u zabludi. Ako kojim slučajem u životu nijesu imali priliku da se nauče čovječnosti, na fakultetu su za prelaznu ocjenu morali naučiti šta je zakonito a šta nije”, navodi Lekić u saopštenju.

On je kazao da narod pamti Đačićevu drskost i njegov kukavičluk.

Predsjednik opštine u oktobru prošle godine je odbio da isplati naknade odbornicima opozicionih partija. Potom se javno pohvalio da je lično naredio da se odbornicima opozicionih partija novčane nadoknade ne isplaćuju. Predsjednik očigledno u strahu od krivičnih prijava i tužilaštva odlučuje da u januaru isplati jednom broju odbornika opozicije naknade, ali opet ostavlja odbornike Demokratskog fronta bez istih. U međuvremenu je zatražio mišljenje Odbora za statut i propise, kako bi se sakrio iza njihovog i mišljenja odbornika u lokalnom parlamentu. Postoji jedna narodna :“Daj čovjeku vlast, pa ćeš vidjeti ko je“. I zaista Đačić ima vlast i vidimo kakav je. Isto tako vidimo kakav je junak Mirko Đačić kada je uočio da ga vlast ne može zaštiti od njegove naravi i postupaka. Sada se uplašio i krije se u mišiju rupu, tražeći spas od Odbora za statut i propise i od lokalnog parlamenta. Pozivam predsjednika opštine da se javno izvini opozicionim odbornicima, u prvom redu odbornicima Demokratskog fronta, kako bi se ova veoma nelagodna situacija što prije razriješila”, stoji na kraju saopštenja Lekića.

Bonus video: