Medojević: Sukobi u DPS-u destabilizuju državu

On je kazao da kada Ustav i zakoni ne važe i kada se odluke o životu, ljudskim pravima i slobodama građana donose u privatnim relacijama na vrhu režima, "onda se mora konstatovati ili stanje državnog udara ili ratno stanje."
79 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.02.2016. 11:49h

Funkcioner Demokratskog fronta Nebojša Medojević kazao je da najnovija dešavanja i sukobi između klanova u DPS, ozbiljno diskredituju državu i šalju alarmatne poruke i domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Đukanovic više ne može da kontroliše sukobe i država se pred našim očima raspada. Brukanje države se nastavlja i nema kraja poniženjima. Tužilac optužuje policiju za opstrukcije, policija optuzuje tuzioca za opstrukcije. Svi se obracaju Bogu Sunca zvanom Đukanovic da on, suprotno Ustavu, utice na rad tužioca i policije. U svakoj iole normalnoj državi, poslije ovakvih brukanja države, premijer bi podnio ostavku i stvorio politički prostor za formiranje Prelazne Vlade i organizoavnje slobodnih izbora. Ocigledno da Đukanovic ne smije da podnese ostavku, jer je i sam ucjenjen od strane svojih partnera iz Borda kriminalne organizacije. Crna Gora je postala taoc sprege mafije i DPS i polako klizi ka eskalciji nasilja i destabilizaciji prilika. Sukobi u mafiji se mogu kontrolisati dok ne počnu hapšenja i presude . Tada počinju osvete i niko vise nije siguran. Sukobi dva političko-bezbjednosno-kriminalna-švercerska klana unutar režima ovih dana eskaliraju do zabrinjavajućeg nivoa koji pokazuje da je ustavni i pravni poredak suspendovan i da se odluke donose na vrhu kriminalne organizacije DPS", rekao je Medojević

On je kazao da kada Ustav i zakoni ne važe i kada se odluke o životu, ljudskim pravima i slobodama građana donose u privatnim relacijama na vrhu režima, "onda se mora konstatovati ili stanje državnog udara ili ratno stanje."

"Kriminalna organizacija DPS je izvela tihi državni udar i sada se javno vidi da je korupcija razorila sve državne institucije koje ne postoje i da se državom upravlja na osnovu privatne volje i moći nekoliko ljudi. Ja sam upozoravao odavno da se moć iz institucija i zakona seli u podzemlje i vrh DPS i da će međusobni obračuni oko kontrole šverca i monopola dovesti do destabilizacije i zemlje i režima", rekao je Medojević.

Funkciner Demokratskog fronta je rekao da se izvorište svih problema sa korupcijom i organizovanim kriminalom nalazi u političkom kontekstu, "jer imamo vlast koja je postala mafija i mafiju koja je postala vlast."

Iz ovog živog blata postoje dva izlaza. Ignorisanje problema i čekanje da se problem riješi sam. Ovaj put vodi ka nasilju, likvidacijama, terorističkim aktima i haosu u zemlji. Drugi put je ostavka Đukanovica i otvaranje prostora za mirne, demokratske političke promjene, formiranje Prelazne Vlade i organizovanje fer izbora na kojima će narod izabrati novu poštenu, kompetentnu, patriotsku vlast koja će sprovesti neophodne reforme u pravcu političkog, moralnog, ekonomskog, socijalnog i institucionalnog oporavka države i drustva. Da sam neko ko je prijatelj Đukanovica, savjetovao bih ga da prihvati ovu drugu opciju. U pravnoj, demokratskoj Crnoj Gori pred nezavisnim i slobodnim sudovima imaće neku šansu". zaključio je Medojević

Bonus video: