Ranitović na čelu bjelopoljskog odbora NOVE

On je istakao da je Crna Gora multietničko društvo, i da se mora razvijati tako da položaj etničkih grupa počiva na premisama jednakosti i svim principima u skladu sa proklamovanim univerzalnim ljudskim pravima
233 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Bijelo Polje, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 26.02.2016. 17:59h

Nova srpska demokratija (NOVA) konstituisala je danas novi opštinski odbor u Bijelom Polju, koji broji 48 članova i za čijeg je predsjednika izabran Rade Ranitović.

Ranitović je nakon izbora kazao da će tokom svog angažmana zagovarati i provoditi principe proistekle i utemeljene “u biću mog naroda”, a koji, kako je naveo, podrazumijevaju korektnost u komunikaciji, pravdoljubivost i dostojanstvo.

"Želim da budemo primjer kako se gradi svoje, ali ne na uštrb drugih i drugačijih. Živim u multikonfesionalnoj i multikulturnoj sredini, gdje su nas život i istorija učili toleranciji, razumijevanju i saradnji”, kazao je Ranitović.

On je istakao da je Crna Gora multietničko društvo, i da se mora razvijati tako da položaj etničkih grupa počiva na premisama jednakosti i svim principima u skladu sa proklamovanim univerzalnim ljudskim pravima.

“Jer, veliki dio individualnih ljudskih prava se baštini ili tvori u tom etničkom pripadanju osobe – jedinke, i samo tako se individua može osjećati slobodnom - kad mu aktuelna situacija ne ograničava nijedno pravo zbog činjenice pripadanja bilo kojoj etničkoj grupi, ili ga ne dovodi u neravnopravan položaj zbog nepripadanja nekoj drugoj grupi”, naveo je Ranitović.

To su, kako je kazao, principi prepoznati na globalnom nivou i duboko utemeljeni u Povelji i Deklaraciji Ujedinjenih nacija.

“Čini mi se da su ovi principi i prava pripadnika srpskog naroda, u našoj aktuelnoj, savremenoj društveno-ekonomskoj situaciji, dovedeni u pitanje i želja mi je da to prestane da bude praksa i na tome ćemo posebno inistirati”, poručio je Ranitović.

On je pozvao Bjelopoljce da im se pridruže u političkom djelovanju.

“U cilju dosezanja onog nivoa u ekonomskom, sociološkom, političkom i kulturnom segmentu našeg postojanja koji će učiniti da budemo zadovoljni i okrenuti pravim stvarima - radu, međusobnom povjerenju, toleranciji i boljem materijalnom položaju svakog člana naše zajednice”, zaključio je Ranitović.

Bonus video: