Demokrate: SDP da pređe sa riječi na djela

"Sjetio se Krivokapić i toga da "postoje lokacije u Dobroti koje treba odbraniti"
87 pregleda 7 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 26.02.2016. 12:05h

Vođeni posljednjim političkim događanjima, predlažemo da novonastala opozicija iz SDP svoju privrženost ideji razmontiranja do sada skoro pa neograničene vlasti DPS i satelita pokaže najprije na kotorskom terenu, saopšteno iz Demokratske Crne Gore.

"Dok, kako kažu, naprasno duhoviti pisci saopštenja u inače neduhovitoj ali zato veoma poznatoj skupini političkih komedijanata – DPS-u "a zora" kreću u smjenu dojučerašnjeg glavnog saveznika, g. Krivokapića, predsjednika SDP-a sa mjesta predsjednika Skupštine Crne Gore, za to vrijeme lokalni SDP, nekako čudno za probuđene opozicionare, smiruje situaciju izjavama da moguću smjenu predsjednika opštine Aleksandra Stjepčevića ne razmatra "brzopleto i neodgovorno". To u potpunosti odudara od sinoćnjeg udarnog intervjua gospodina Krivokapića na televiziji "Vijesti", a kod Demokrata učvršćuje uvjerenje kako je zbilja neophodno potrebno da SDP sa riječi pređe na djela, kako bi se povjerenje na opozicionoj strani počelo uspostavljati mjerljivim pokazateljima. Zbog tog raskoraka između proklamovanog i urađenog smo uostalom i napustili parlamentarni dijalog; onog momenta kada smo jasno ukazali da se od njega pravi farsa. Farsa nije nešto što planiramo ponuditi crnogorskim građanima, a na farsu, ili na Pink Farmu, podsjeća i današnja različitost u stavovima Predsjednika Krivokapića i njegovog kotorskog kolege Nedovića. Kako je moguće da Nedović “iz prve” negira mogućnost onoga što po činu veći Krivokapić najavljuje, time pozicionirajući sebe kao značajnog oponenta Đukanoviću i DPS?", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz ove partije dodaju da bi kotorski SDP morao znati da je i sam Krivokapić u intervju televiziji "Vijesti", Kotor uzeo kao najočigledniji primjer pogubnosti politike DPS-a nabrajajući uništene privredne gigante iz Kotora uz navode da je 1989. godine u Kotoru bilo 6500 zaposlenih samo u industriji dok danas imamo 5900 zaposlenih ukupno, da je nekada u Opštini bilo zaposleno 80 ljudi a danas 300!

"Sjetio se Krivokapić i toga da "postoje lokacije u Dobroti koje treba odbraniti", a svi znamo i koje i od koga. Podržale su kotorske Demokrate u junu, bez sujete i u interesu Kotora, predlog izmjena i dopuna Zakona o lukama koji je formalno predložio SDP, sve u nadi da ćemo odbraniti Luku Kotor, bezuspješno. Kad znamo sve ovo, kada sve ove činjenice javno izgovori prvi čovjek SDP-a, Demokratska Crna Gora, Kotorske Demokrate se s pravom pitaju zbog čega izostaje odgovor SDP, ponajprije, pa onda i kotorske opozicije, u vidu predloga za razrješenje predsjednika Opštine? Ne čekaju valjda da proradi diskont politička diplomatija, pa da se novonajavljena većina pretvori u novi novski Izbor!? Maske su pale, rukavice su skinute, što se čeka u skidanju beskonačno štetne vlasti DPS i satelita?", piše u saopštenju Demokrata.

Podsjećaju da SDP ima četiri odbornika u kotorskoj skupštini, te sa 14 preostalih odbornika formalne opozicije ima 18 mandata, a dovoljno je 17 za izglasavanje nepovjerenja sadašnjoj upravi.

"Pritom ima i tradicionalno mjesto Predsjednika Skupštine Opštine Kotor, pa može cijelu inicijativu bez odlaganja dati u proceduru. Uvjereni smo da će naići na ekspeditivnost u reakciji kod do sada relativno uspavane formalne opozicije. Sada imaju šansu da pokažu ko je spreman stići i preteći i na strašnom odborničkom mjestu postojati, na korist građana Kotora. Veoma jednostavan način za čuvanje interesa grada i građana oko Luke A.D., Markata, Zvjerinjaka i sl. Pozivamo lokalni SDP da pretoči u djelo riječi svog predsjednika, Kotoranina, da je “sazrelo za promjene” i da je “vrijeme za mirnu smjenu vlasti”. Sve ostalo je “bacanje prašine u oči” kako rekoše iz SDP-a, ovog kog predstavlja Ranko Krivokapić. Prašine koja može prekriti i “Limenke” u Kotoru i zloupotrebe državnih resursa i potencijalna kriminalna djelovanja lokalnih funkcionera", kazale su Demokrate.

Iz ove partije tvrde da su spremni da pozdravite ovakvu inicijativu i da joj daju punu podršku.

"Ukoliko pak ona izostane od strane subjekata koji imaju predstavnike u lokalnoj Skupštini, kotorske Demokrate će, bez odlaganja, u ime upravom nezadovoljnih građana Kotora dostaviti odbornicima lokalne skupštine na potpis Predlog za razrešenje predsjednika Opštine", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: