Vujović: Međunarodni partneri će insistirati na dogovoru vlasti i opozicije

"Nakon dodatnih ohrabrenja koja stižu od predstavnika zvaničnog Brisela i Vašingtona, vjerujem da će pregovori biti nastavljeni u nekom formatu“, rekao je Vujović
84 pregleda 2 komentar(a)
Zlatko Vujović, Foto: PR Centar
Zlatko Vujović, Foto: PR Centar
Ažurirano: 25.02.2016. 11:44h

Međunarodni partneri će insistirati na dogovoru vlasti i opozicije oko unaprjeđenja uslova koji bi garantovali demokratske i fer izbore u Crnoj Gori, ocijenio predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring i istraživanje (CEMI), Zlatko Vujović.

On smatra da je dogovor svakako moguć, i naglasio da nastavak pregovora vlasti i opozicije, u određenom formatu, nema alternativu.

"Iz prostog razloga što je neprihvatljivo za naše, prije svega međunarodne partnere, da se izbori održe u atmosferi koja ne garantuje da će oni biti fer i demokratski“, kazao je Vujović agenciji MINA.

On je rekao da je dosegnuti nivo saglasnosti prilično visok, i da bi garantovao nastavak pregovora.

"Tako da, nakon dodatnih ohrabrenja koja stižu od predstavnika zvaničnog Brisela i Vašingtona, vjerujem da će pregovori biti nastavljeni u nekom formatu“, rekao je Vujović.

Tenutno se, kako je kazao, ne može znati da li će to biti pod predsjedavanjem sadašnjeg ili nekog novog predsjednika Skupštine, da li će to biti bilateralni razgovori između vlasti i opozicije ili, možda, uz posredovanje negoga trećeg, ali je jasno da se moraju pooštriti uslovi za kontrolu izbornog procesa i limitirati upotreba resursa.

"Održavanje izbora u uslovima koji nijesu fer i demokratski nije prihvatljivo za međunarodne partnere“, dodao je Vujović.

Bonus video: