Knežević: Protesti nemaju alternativu

"Djelimo zajedničke političke ciljeve da Crna Gora bude moderna, uređena, ekonomski razvijena zemlja koja ide ka Evropskoj uniji, ali koja drži do svojih nacionalnih i državnih interesa", kazao je Knežević
90 pregleda 30 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Milan Knežević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 24.02.2016. 13:07h

Mirni demokratski protesti u organizaciji Demokratskog fronta (DF) nemaju alternativu, saopštili su iz Demokoratske narodne partije (DNP), navodeći da je očekivano da i drugi opozicioni subjekti prihvate tu realnost i pridruže se protestima.

Iz DNP-a su kazali da je stalni trend rasta, koji ta partija bilježi u Glavnom gradu, najbolja potvrda da su građani prepoznali ispravnost njihove politike.

Odbor Glavnog grada je, kako su naveli, podržao aktivnosti DNP-a i DF-a koje kroz opozicioni angažman opravdavaju očekivanja građana koji su im ukazali povjerenje i upravo zbog toga taj politički savez uživa najveću podršku građana.

Predsjednik DNP-a Milan Knežević je istakao da je politička orijentacija te partije jasna.

"Djelimo zajedničke političke ciljeve da Crna Gora bude moderna, uređena, ekonomski razvijena zemlja koja ide ka Evropskoj uniji, ali koja drži do svojih nacionalnih i državnih interesa", kazao je Knežević na sjednici odbora Glavnog grada.

Status vojne neutralnosti je, prema njegovim riječima, najbolji bezdjenosni okvir za Crnu Goru i njene građane.

"Aktuelna politička situacija je jasno pokazala i potvrdila ispravnost politike protesa DF-a, i očekivano je da i drugi opozicioni subjekti prihvate ovu političku realnost i pridruže se protestima", ocijenio je Knežević.

On je podsjetio da je DNP ranije, pozvao kolege iz opozicije da uzmu učešće u organizaciji i realizaciji protesta, ali su ti pozivi, kako je kazao, ignorisani ili je stizao negativan odgovor.

"Ako kolega iz opozicije odluče da organizuju proteste, mi ćemo sigurno doći i biti prisutni čak i ne čekajući da stigne zvaničan poziv", poručio je Knežević.

Bonus video: