Vučurović: Hitnom anketom se želi dati elan i grogiranim opozicionarima-pregovaračima

"Taj čuveni ,,tajming majstor’’ političkih i društvenih kretanja na kraju je dočekao da mu razbiju stranku, kupe Pozitivnu CG i da ga ,,isprate’’ sa nečega što mu je bilo najvažnije i zbog čega je uvukao dio opozicije u pregovore – sa mjesta predsjednika skupštine"
54 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.02.2016. 12:20h

Poslednje ankete, pokazuju da se "nastavlja lakrdija" sa istraživanjima javnog mnjenja. Damar, Ipsos, Damar, Ipsos,smatra portparol NOVE Jovan Vučurović.

"Po istom receptu, projektu i instrukcijama, degutantno se želi plasirati nešto što nema blage veze sa istinom – rast podrške NATO-u kako bi se pokušao izbjeći referendum, privid stabilnosti rejtinga DPS-a koji je, inače, u slobodnom padu, i naravno, vrši se konstantni udar na DF i opstrukcija protesta. Ovoga puta se ide i dalje -pošto se ambasade NATO država, koje mnogo vole ova istraživanja i koje se direktno miješaju u unutrašnje stvari CG, zalažu za nastavak pregovora korumpirane vlade i dijela opozicije koja je izrazila spremnost da uđe u Đukanovićevu vladu, ovom hitnom anketom se želi dati elan i grogiranim opozicionarima-pregovaračima", kazao je Vučurović.

On naglašava da mu je posebno je zanimljiva uloga Ranka Krivokapića, koji, kao navodi Vučurović nije htio poslije "političke korupcije" u Nikšiću da obori Vladu i krene u organizovanju prvih pravičnih izbora, sa obrazloženjem da nije pravo vrijeme za to.

"Taj čuveni ,,tajming majstor’’ političkih i društvenih kretanja na kraju je dočekao da mu razbiju stranku, kupe Pozitivnu CG i da ga ,,isprate’’ sa nečega što mu je bilo najvažnije i zbog čega je uvukao dio opozicije u pregovore – sa mjesta predsjednika skupštine. To Krivokapićevo ,,štelovanje’’ vremena za promjene, dovelo je samo do toga da se Đukanović isprda sa čitavim ,,pregovaračkim procesom’’ i sa švedskog stola, za koji su oni vjerovali da je pregovarački, kupi Darka Pajovića i njegovu ekipu. I da ne bude zabune, da nije uzeo Pajovića uzeo bi nekog drugog od pregovarača koji su mu se tako svojom voljom ,,namjestili’’", kazao je Vučurović.

Portparol NOVE se osvnruo i na ambasade koje pozivaju na progovore, za koje Vučurović smatra da je u pitanju otvorena podrška politici Mila Đukanovića. Vučurović smatra da je "najslikovitiji" bio evropski parlamentarac Čarls Tanok koji je kazao "šta će oni više, dosta im je nudio", kao i za Javni servis što je konstatovao da je slobodan, pa d aga ne mogu političari uređivati.

"Naravno, dokazuju se naše tvrdnje da ovaj kriminalizovani režim niko ne podržava besplatno i bez interesa, što se prepoznaje u izjavama pojedinaca iz briselske administracije, kao i u intervjuima i stavovima nekih drugih važnih međunarodnih adresa. Zato ih i ne interesuju ni slobodni izbori, ni demokratija u CG, samo vlastiti interes i opstanak poslodavca na vlast, taman kao i ove čuvene agencije koje se bave istraživanjem, kao i iznajmljene analitičare iz dijela NVO sektora, mala je razlika.U konačnom, ovakve lažne ankete su pokušaj udara na DF i proteste. Ali uzalud je toliki trud, energija protesta je neuništiva, građani žele promjene i diskontinuitet, jer 27 vlada isti, kriminalni režim, koji mora da ode, a neće otići tako što će se sa šefom kriminalnog režima, u pauzama između dvije lažne ankete, preko stola domunđavati salonski opozicionari bez stava, i oni koji su ga u svim njegovim nezakonitostima pratili 18 godina. Pregovori sa šefom režima su kapitulacija, a protesti su sloboda i ne mogu ovakve lažne ankete naškoditi DF-u niti zaustaviti narod", kazao je Vučurović.

Bonus video: