Ostanak Krivokapića na funkciji pokazao bi da je DPS bio u pravu

“Ukoliko se još uvijek aktuelni predsjednik Skupštine ne pridruži DF-u u organizaciji protesta, onda zaslužuje da bude smijenjen opozicionim glasovima, jer je za DPS u ovom slučaju odigrao bolje negoli sam Đukanović”, naveo je Knežević
0 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Milan Knežević, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 20.02.2016. 12:08h

Ostanak predsjednika Skupštine, Ranka Krivokapića na toj funkciji poslije propasti parlamentarnog dijaloga pokazao bi da je Demokratska partija socijalista (DPS) bila u pravu kad je dijalog označila kao borbu za njegovu fotelju, smatra poslanik Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević.

On je agenciji MINA kazao da fijasko parlamentarnog dijaloga dijela opozicije i vlasti sa premijerom, Milom Đukanovicem o rekonstrukciji Vlade predstavlja još jednu potvrdu ispravnosti politike protesta kao jedinog modela političke borbe koji može dovesti do održavanja fer i demokratskih izbora.

“Ostanak Krivokapića na funkciji predsjednika Skupštine, poslije jos jedne sprdnje koju je priredio opozciji, predstavljao bi jasan dokaz da je DPS bio u pravu kad je parlamentarni dijalog označio kao borbu za Rankovu fotelju”, ocijenio je Knežević.

On smatra da je krivica Krivokapića identična krivici Đukanovića.

“Ukoliko se još uvijek aktuelni predsjednik Skupštine ne pridruži DF-u u organizaciji protesta, onda zaslužuje da bude smijenjen opozicionim glasovima, jer je za DPS u ovom slučaju odigrao bolje negoli sam Đukanović”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, Krivokapiću je jedini izlaz iz ćorsokaka u koji je, kako smatra Knežević, doveo dio opozicije izlazak iz Skupštine da putem protesta doprinese izglasavanju nepovjerenja Vladi.

“Ili da, ako na ovo nije spreman podnese ostavku kako bi prestao da bude smetnja istinskim opozicionim snagama i političarima da se udruže u borbu protiv režima za ostvarenje postavljenih ciljeva”, dodao je Knežević.

Krivokapić je, kako smatra, predvodeći dio opozicije u pregovorima o rekonstrukciji Vlade još jednom pomogao Đukanoviću da učvrsti svoju poziciju i pregovarače dovede u bezizlazan položaj.

On je podsjetio da je DF je 24. januara predviđajući, kako je naveo Knežević, ovakav scenario pozvao sve političke subjekte koji su glasali protiv Vlade Đukanovića, uključujući i Socijaldemokratsku partiju, da napuste Skupštinu i pridruže im se u zajedničkoj organizaciji protesta.

Takođe su, dodao je, uputili poziv Krivokapiću da se sa pozicije predsjednika Parlamenta pridruži narodnim protestima i tako doprinese da zajedno izvrše demokratski pritisak na Vladu Đukanovica opstalu na političkoj korupciji.

Bonus video: