Pavlović: Pošteni izbori odavno prestali da budu primarni cilj Krivokapićevog pregovaračkog kabarea

On je saopštio da će odgovor naroda i DF-a na taj pokušaj prevare biti primjeren, oštar, masovan i vrlo glasan
62 pregleda 39 komentar(a)
DF Protest Ispred CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
DF Protest Ispred CB, Koča Pavlović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.02.2016. 08:21h

Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbor koji će, kako je ocijenjeno iz Demokratskog fronta (DF), uskoro biti potpisan po volji spoljnog faktora, nema kapacitet da Crnoj Gori obezbijedi poštene izbore.

Učesnici parlamentarnog dijaloga za fer i slobodne izbore nijesu u petak uspjeli da se dogovore oko spornih pitanja, saopštio je premijer Milo Đukanović, navodeći da se nijesu mogli usaglasiti oko Javnog servisa i daljeg rukovođenja parlamentom.

Poslanik DF-a Koča Pavlović, ocijenio je da su pošteni izbori odavno prestali da budu primarni cilj za učesnike „Krivokapićevog pregovaračkog kabarea“,

„Svakome poštenome je jasno da taj aranžman, koji će uskoro biti zaključen i potpisan po volji spoljnog faktora, nema kapacitet da Crnoj Gori obezbijedi poštene izbore“, naveo je on u izjavi.

On je saopštio da će odgovor naroda i DF-a na taj, kako je dodao, pokušaj prevare biti primjeren, oštar, masovan i vrlo glasan.

„A međunarodna zajednica, koja je čitavu ovu prevarnu farsu podsticala, mora konačno čuti i pravilno shvatiti sadržaj naše poruke – da održavanje još jednih prevarnih izbora DF neće dozvoliti“, poručio je Pavlović.

Taj Sporazum će, kako je ocijenio, biti sraman zbog činjenice da će neki, među narodom nekad cijenjeni ljudi, postati ministri u aktuelnoj vladi, a neki od njih čak i zamjenici premijera Mila Đukanovića.

„Ali iznad svega, Sporazum koji će se uskoro potpisati biće izdajnički, jer je plan da ti pomenuti, među narodom nekad cijenjeni ljudi, svojim potpisima unaprijed ovjere ispravnost i zakonitost izbornog rezultata i da tako obezbijede privid opozicionog legitimiteta za još jednu Đukanovićevu izbornu krađu“, rekao je Pavlović.

On smatra da bi jedinstveni opozicioni pritisak prema režimu, koji se nažalost nije desio, do sada sigurno doveo do prelazne vlade i time stvorio preduslov za prve poštene izbore.

DF je na to, kako je naveo Pavlović, ukazivao još od juna 2015. godine, i više puta je, dodao je, pozivao ostatak opozicije na dogovor o takvom koordinisanom djelovanju.

„Liderske sujete i nerealne političke ambicije jednog broja opozicionara, onemogućile su taj jedinstveni opozicioni pritisak“, saopštio je Pavlović.

Prema njegovim riječima, te liderske sujete su ostale gluve, čak i na pozive desetina hiljada crnogorskih građana, okupljenih na oko 50 protestnih skupova.

Pavlović je kazao da su te političke umišljenosti na kraju, priču DF-a o prelaznoj vladi i poštenim izborima iz februara 2015. godine, skrenule u „pijačno pogađanje i svele je na cenkanja o ulaskumalog dijela opozicije u Đukanovićev kabinet“.

On je naveo da su brojni „poslanici-preletači“, jedni iz vlasti, a drugi iz opozicije, stvorili tokom prošle godine čudnu grupaciju stranaka bez, kako je ocijenio Pavlović, izbornog legitimiteta i značajnije podrške javnosti.

„Tu je grupaciju Krivokapić upotrijebio – prvo kao oružje za odbranu režima od masovnog narodnog nezadovoljstva, a potom kao instrument koji će dati privid opozicionog legitimiteta dvomjesečnom pregovaranju, tom farsičnom prenemaganju na čijem se kraju nalazi jedan sramni, izdajnički Sporazum“, zaključio je Pavlović.

Bonus video: