Odnose CG i Hrvatske karakteriše odgovorna politika u interesu dvije države

U saopštenju se navodi da je Kovač iskazao veliko poštovanje prema politici Đukanovića
146 pregleda 3 komentar(a)
Milo Đukanović, Miro Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Miro Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.02.2016. 14:14h

Odnose Crne Gore i Hrvatske karakteriše odgovorna politika u interesu dvije države i naroda, kazao je premijer Milo Đukanović prilikom susreta sa hrvatskim šefom diplomatije Mirom Kovačem.

“Crna Gora je stabilna zemlja i pouzdan susjed na evropskom i evroatlantskom kursu, zainteresovana za dalje unapređenje bilateralnih odnosa sa Hrvatskom, uz jačanje regionalne saradnje, što, između ostalog, podrazumijeva kvalitetnije infrastrukturno povezivanje,” kazao je Đukanović.

Ocijenio je da postoje značajne mogućnosti za dalje unapređenje ekonomske saradnje, posebno imajući u vidu zajedničke potencijale u oblasti turizma, što može biti privlačno, kako se navodi u saopštenju Vlade, prije svega za turiste iz zemalja Dalekog istoka.

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj na kontinuiranoj podršci i pomoći u procesu evropske i evroatlantske integracije Crne Gore.

Kovač je, dodaje se u saopštenju, Đukanoviću prenio pozdrave hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića, ocijenivši da su Crna Gora i Hrvatska prijateljske zemlje i pozitivan primjer dobrosusjedskih odnosa.

“Hrvatska želi kvalitetne odnose sa svim susjedima i da na taj način doprinosi učvršćivanju demokratskog, stabilnog i evroatlantskog okruženja u regionu,” rekao je Kovač.

U saopštenju se navodi da je Kovač iskazao veliko poštovanje prema politici Đukanovića. Istakao je da će ulaskom Crne Gore u NATO i nastavkom EU integracija biti proširena zona stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi.

Kovač je, takođe, zahvalio na podršci Vlade Crne Gore Hrvatskoj nacionalnoj zajednici, što, kako je rekao, dodatno podstiče razvoj dobrosusjedskih odnosa. Istaknuto je i da Crnogorska zajednica u Hrvatskoj značajno doprinosi učvršćivanju veza dvije prijateljske zemlje.

Bonus video: