Vlahović: Potrebni su nam izbori koji će potvrditi smjer ka NATO

"Ukoliko razlog za nepostizanje dogovora bude u neosnovanim i nelegitimnim zahtjevima da se ANB i Javni servis popunjavaju partijskim i "podobnim" NVO kadrovima, mimo zakona i prakse koju poznaje i priznaje EU, onda će biti jasno da je cijeli dijalog poslužio drugim motivacijama i ciljevima, a ne onim koji se tiču stvaranja uslova za demokratske i fer izbore, čije bi rezultate svi prihvatili"
5 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: CDU
Miodrag Vlahović, Foto: CDU
Ažurirano: 19.02.2016. 11:41h

Crnogorska demokratska unija očekuje da danas bude postignut sporazum u okviru "parlamentarnog" dijaloga, izjavio je predsjednik CDU, Miodrag Vlahović.

"Iako od početka ukazujemo na ozbiljni presedan - da se parlamentarnim smatraju politički subjekti koji nikad nijesu učestvovali na izborima - očekujemo, ipak, da svi učesnici pokažu demokratske kapacitete i spremnost da se dogovore oko našeg zajedničkog dobra. Crnoj Gori su potrebni demokratski izbori, koji će predstavljati potvrdu usmjerenja naše zemlje prema članstvu u Alijansi i koji će biti i osnova za neophodne demokratske promjene i reforme. Izbori, NATO, promjene - to je, ukratko, najbolji interes Crne Gore i svih naših građana", kazao je Vlahović.

"Ukoliko razlog za nepostizanje dogovora bude u neosnovanim i nelegitimnim zahtjevima da se ANB i Javni servis popunjavaju partijskim i "podobnim" NVO kadrovima, mimo zakona i prakse koju poznaje i priznaje EU, onda će biti jasno da je cijeli dijalog poslužio drugim motivacijama i ciljevima, a ne onim koji se tiču stvaranja uslova za demokratske i fer izbore, čije bi rezultate svi prihvatili", dodao je u daljem saopštenju Vlahović.

On je kazao i da bi bilo "tragikomično da politički dogovor ne uslijedi zbog toga što se ne može pustiti da neko privatizuje funkciju predsjednika Skupštine i sve političke i praktične pogodnosti koje je prate".

"To bi zaista bilo neozbiljno", smatra Vlahović

Bonus video: